От х:

Днес в x:

Легендата Александър Томов връчи 7 почетни медала на симеоновградските борци

Изображение 1 от 2

    7 борци от симеоновградския клуб по борба "Вълко Костов" получиха почетни медали от Осмите детски игри "Старозагорски олимпийски надежди". Отличията връчи един от най-титулуваните български спортисти Александър Томов, който е носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион.

    На тепиха в спортна зала "Иван Вазов" в Стара Загора с демонстративни схватки се изявиха Антон Антонов, Тихомир Богомилов, Тони Пламенова, Жулиета Панкова, Благой Стоянов, Веско Розалиев и Минка Розалиева. Талантливите борци бяха ръководени от треньора им Росен Бонев, който беше отличен с почетен плакет.

    В проявата, станала истински празник за Стара Загора, участваха над 650 деца от 16 вида спорт. Гости на турнира бяха заслужилата майсторка на спорта Йорданка Благоева - състезателка по лека атлетика, легендата в леката атлетика Емилия Драгнева.

    Организатор на игрите е Граждански клуб "Липа" в партньорство с община Стара Загора. Провежда се в чест на първия старозагорски олимпиец Димитър Чифудов. Талантът му е бил забелязан именно от патрона на симеоновградския клуб - Вълко Костов. Една от възпитаничките на тима - Ива Бонева преди време се бори за Стара Загора и спечели първия медал за града в женската борба.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини