От х:

Днес в x:

24 °C

Теодосий Спасов изпраща творческата година с концерт в Хасково

  Сцената на Хасково ще е последната за таза година, която ще приветства виртуозния музикант Теодосий Спасов. Утре вечер той излиза пред хасковската публика в Коледния концерт на общината заедно с Камерния оркестър на Хасково с диригент Цанислав Петков и Народния оркестър при Младежкия център. В музикалната феерия участват и певиците от квартет „Българка джуниър“-Христина Анастасова, Фанка Койнарова, Елена Беделева и Тонка Колева, които само преди дни бяха обявени за най-добър вокален квартет за 2017 на Годишни Фолклорни награди.

  Този проекта е своеобразно продължение на прекрасния подарък, който народните и класическите музиканти направиха на Хасково заедно с композитора и гъдулар Георги Андреев.

  21-ви декември музикалната плеада ще излезе на сцената на театъра от 18 часа с авторската музика на Теодосий Спасов, в репертоара има включени и композиции на Георги Андреев. „Доста интересна е работата по подобни компилации и за колегите от Камерния, и за колегите от Народния оркестър. Помежду си ние вече сме се сработили доста добре. Доволни сме от проекта, който направихме с Георги Андреев за празника на Хасково, а и самите ние тогава се харесахме един друг, затова решихме да повторим линията на съвместно представяне. А за възможността да свирим с Теодосий Спасов за нас е хем привилегия, хем и късмет, че в този момент на годината имаше времето и го отдели за нас, защото той е един много зает човек. Сработихме се с него още в първите няколко минути. На сцената ще звучи най-добрият кавал на земята, а когато запее и квартет „Българка джуниър“ усещането наистина е неземно. Затова при всички положения предстоящият концерт ще е е един много интересен, красив и вълнуващ Коледен подарък за Хасково“, сподели диригентът на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков.

  „Наградата в Пазарджик беше за нас изненада ,защото си мислехме, че вече сме позабравени като квартет, но се оказа, че има хора, които ни харесват и следят нашата работа. Затова сме и много благодарни на журито за признанието и за оценката на труда ни. Престиж е за нас да бъдем отличени в това издание на наградите, заедно с изпълнители като Цветанка Варимезова, Петър Ралчев и ансамбъл „Родопа“, които пък взеха годишната награда за премиерния си спектакъл „Невястата“., разказаха в кратката почивка покрай репетициите за Коледния Концерт изпълнителките от „Българка джуниър“.

  Утре вечер те ще участват с ортодокс, фолклор и още нещо, което оставят като черешка на тортата и е изненада.

  Проектът за Коледния концерт се подготвя отпреди няколко месеца. Идеята за него и предложението да работи с общинските музиканти на Хасково дошли по време на гостуването му на тазгодишното издание на Джаз фестивала, разказа Теодосий Спасов.

  „Това ми е последният концерт за годината, след това минавам на страната на публиката, на зрителите, на дегустаторите в заслужена почивка.“, сподели виртуозът.

  С какви чувства изпраща 2017 година Теодосий Спасов и какво си пожелава за следващата, четете утре.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
  30 май 2020
  Последни новини