От х:

Днес в x:

Теодосий Спасов изпраща творческата година с концерт в Хасково

    Сцената на Хасково ще е последната за таза година, която ще приветства виртуозния музикант Теодосий Спасов. Утре вечер той излиза пред хасковската публика в Коледния концерт на общината заедно с Камерния оркестър на Хасково с диригент Цанислав Петков и Народния оркестър при Младежкия център. В музикалната феерия участват и певиците от квартет „Българка джуниър“-Христина Анастасова, Фанка Койнарова, Елена Беделева и Тонка Колева, които само преди дни бяха обявени за най-добър вокален квартет за 2017 на Годишни Фолклорни награди.

    Този проекта е своеобразно продължение на прекрасния подарък, който народните и класическите музиканти направиха на Хасково заедно с композитора и гъдулар Георги Андреев.

    21-ви декември музикалната плеада ще излезе на сцената на театъра от 18 часа с авторската музика на Теодосий Спасов, в репертоара има включени и композиции на Георги Андреев. „Доста интересна е работата по подобни компилации и за колегите от Камерния, и за колегите от Народния оркестър. Помежду си ние вече сме се сработили доста добре. Доволни сме от проекта, който направихме с Георги Андреев за празника на Хасково, а и самите ние тогава се харесахме един друг, затова решихме да повторим линията на съвместно представяне. А за възможността да свирим с Теодосий Спасов за нас е хем привилегия, хем и късмет, че в този момент на годината имаше времето и го отдели за нас, защото той е един много зает човек. Сработихме се с него още в първите няколко минути. На сцената ще звучи най-добрият кавал на земята, а когато запее и квартет „Българка джуниър“ усещането наистина е неземно. Затова при всички положения предстоящият концерт ще е е един много интересен, красив и вълнуващ Коледен подарък за Хасково“, сподели диригентът на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков.

    „Наградата в Пазарджик беше за нас изненада ,защото си мислехме, че вече сме позабравени като квартет, но се оказа, че има хора, които ни харесват и следят нашата работа. Затова сме и много благодарни на журито за признанието и за оценката на труда ни. Престиж е за нас да бъдем отличени в това издание на наградите, заедно с изпълнители като Цветанка Варимезова, Петър Ралчев и ансамбъл „Родопа“, които пък взеха годишната награда за премиерния си спектакъл „Невястата“., разказаха в кратката почивка покрай репетициите за Коледния Концерт изпълнителките от „Българка джуниър“.

    Утре вечер те ще участват с ортодокс, фолклор и още нещо, което оставят като черешка на тортата и е изненада.

    Проектът за Коледния концерт се подготвя отпреди няколко месеца. Идеята за него и предложението да работи с общинските музиканти на Хасково дошли по време на гостуването му на тазгодишното издание на Джаз фестивала, разказа Теодосий Спасов.

    „Това ми е последният концерт за годината, след това минавам на страната на публиката, на зрителите, на дегустаторите в заслужена почивка.“, сподели виртуозът.

    С какви чувства изпраща 2017 година Теодосий Спасов и какво си пожелава за следващата, четете утре.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини