От х:

Днес в x:

Теодосий Спасов изпраща творческата година с концерт в Хасково

  Сцената на Хасково ще е последната за таза година, която ще приветства виртуозния музикант Теодосий Спасов. Утре вечер той излиза пред хасковската публика в Коледния концерт на общината заедно с Камерния оркестър на Хасково с диригент Цанислав Петков и Народния оркестър при Младежкия център. В музикалната феерия участват и певиците от квартет „Българка джуниър“-Христина Анастасова, Фанка Койнарова, Елена Беделева и Тонка Колева, които само преди дни бяха обявени за най-добър вокален квартет за 2017 на Годишни Фолклорни награди.

  Този проекта е своеобразно продължение на прекрасния подарък, който народните и класическите музиканти направиха на Хасково заедно с композитора и гъдулар Георги Андреев.

  21-ви декември музикалната плеада ще излезе на сцената на театъра от 18 часа с авторската музика на Теодосий Спасов, в репертоара има включени и композиции на Георги Андреев. „Доста интересна е работата по подобни компилации и за колегите от Камерния, и за колегите от Народния оркестър. Помежду си ние вече сме се сработили доста добре. Доволни сме от проекта, който направихме с Георги Андреев за празника на Хасково, а и самите ние тогава се харесахме един друг, затова решихме да повторим линията на съвместно представяне. А за възможността да свирим с Теодосий Спасов за нас е хем привилегия, хем и късмет, че в този момент на годината имаше времето и го отдели за нас, защото той е един много зает човек. Сработихме се с него още в първите няколко минути. На сцената ще звучи най-добрият кавал на земята, а когато запее и квартет „Българка джуниър“ усещането наистина е неземно. Затова при всички положения предстоящият концерт ще е е един много интересен, красив и вълнуващ Коледен подарък за Хасково“, сподели диригентът на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков.

  „Наградата в Пазарджик беше за нас изненада ,защото си мислехме, че вече сме позабравени като квартет, но се оказа, че има хора, които ни харесват и следят нашата работа. Затова сме и много благодарни на журито за признанието и за оценката на труда ни. Престиж е за нас да бъдем отличени в това издание на наградите, заедно с изпълнители като Цветанка Варимезова, Петър Ралчев и ансамбъл „Родопа“, които пък взеха годишната награда за премиерния си спектакъл „Невястата“., разказаха в кратката почивка покрай репетициите за Коледния Концерт изпълнителките от „Българка джуниър“.

  Утре вечер те ще участват с ортодокс, фолклор и още нещо, което оставят като черешка на тортата и е изненада.

  Проектът за Коледния концерт се подготвя отпреди няколко месеца. Идеята за него и предложението да работи с общинските музиканти на Хасково дошли по време на гостуването му на тазгодишното издание на Джаз фестивала, разказа Теодосий Спасов.

  „Това ми е последният концерт за годината, след това минавам на страната на публиката, на зрителите, на дегустаторите в заслужена почивка.“, сподели виртуозът.

  С какви чувства изпраща 2017 година Теодосий Спасов и какво си пожелава за следващата, четете утре.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  27 окт 2020
  Последни новини