От х:

Днес в x:

20 °C

10 отбора ще спорят в Националното състезание по горски многобой в Хасково

  10 отбора с ученици от гимназии в страната ще участват в Националното състезание по горски многобой в Хасково. Домакин на надпреварата е тукашната Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II".

  Хасковският тим ще бъде представен от трима дванайсетокласници - Иван Иванов, Даниел Тонев и Серкан Адем, а резерва е Хайретин Мехмед. Ръководител на отбора е Недред Касим. Те ще се съревновават със състезателите от другите отбори в два етапа. Първият етап включва разпознаване на дървесни видове и вредители в гората, стрелба с пушка, спортен риболов, залесяване, бягане през гората по обозначен маршрут. Във втория етап има отборно сглобяване на бензинов моторен трион, прецизно рязане на шайби, поваляне и разкрояване на иглолистно дърво.

  Състезанието по същество започва утре в 9 часа, а класирането и награждаването на победителите е от 20 часа. На следващия ден - 9 май е предвидена туристическа обиколка на забележителностите в Хасково.

  Днес бе официалната част по откриване на състезанието, която се проведе в двора на училището-домакин. Приветствие към присъстващите отправи директорът на школото Маргарита Топалова. Тя благодари за оказаното доверие за това гимназията да е домакин на Националното състезание по горски многобой. Пожела успех на състезателите и силен борчески дух в надпреварата.

  Сред гостите на церемонията бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева, директорът на Държавното горско стопанство инж. Любомир Илиев, директорът на Общинското лесничейство инж. Георги Масларов, представители на Изпълнителната агенция по горите, директори на училища в града.

  По-късно бе проведена техническа конференция, на която бяха дадени разяснения и бе изтеглен жребият за участие на отборите. Предвиден е и обход на трасето.

  Официалната част по откриване на 12-тото издание на състезанието приключи с изпълнение на фолклорно изпълнение на Ансамбъл "Хасково".

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
  30 май 2020

  Случаен виц

  Последни новини