От х:

Днес в x:

16 °C

10 отбора ще спорят в Националното състезание по горски многобой в Хасково

  10 отбора с ученици от гимназии в страната ще участват в Националното състезание по горски многобой в Хасково. Домакин на надпреварата е тукашната Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II".

  Хасковският тим ще бъде представен от трима дванайсетокласници - Иван Иванов, Даниел Тонев и Серкан Адем, а резерва е Хайретин Мехмед. Ръководител на отбора е Недред Касим. Те ще се съревновават със състезателите от другите отбори в два етапа. Първият етап включва разпознаване на дървесни видове и вредители в гората, стрелба с пушка, спортен риболов, залесяване, бягане през гората по обозначен маршрут. Във втория етап има отборно сглобяване на бензинов моторен трион, прецизно рязане на шайби, поваляне и разкрояване на иглолистно дърво.

  Състезанието по същество започва утре в 9 часа, а класирането и награждаването на победителите е от 20 часа. На следващия ден - 9 май е предвидена туристическа обиколка на забележителностите в Хасково.

  Днес бе официалната част по откриване на състезанието, която се проведе в двора на училището-домакин. Приветствие към присъстващите отправи директорът на школото Маргарита Топалова. Тя благодари за оказаното доверие за това гимназията да е домакин на Националното състезание по горски многобой. Пожела успех на състезателите и силен борчески дух в надпреварата.

  Сред гостите на церемонията бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Христина Боева, директорът на Държавното горско стопанство инж. Любомир Илиев, директорът на Общинското лесничейство инж. Георги Масларов, представители на Изпълнителната агенция по горите, директори на училища в града.

  По-късно бе проведена техническа конференция, на която бяха дадени разяснения и бе изтеглен жребият за участие на отборите. Предвиден е и обход на трасето.

  Официалната част по откриване на 12-тото издание на състезанието приключи с изпълнение на фолклорно изпълнение на Ансамбъл "Хасково".

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  15 ное 2019
  Последни новини