От х:

Днес в x:

17 °C

Откриха отделение за рехабилитация в болницата в Любимец

  Официално бе открит днес ремонтирания Диагностично-консултативен блок на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в Любимец, съобщиха от областна администрация.

  На церемонията присъстваха областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов, народният представител д-р Георги Станков, доц. д-р Иван Чавдаров - управител на най-голямата болница за рехабилитация на детска церебрална парализа „Св. София“, председателят на Общинския съвет в Любимец Мария Станкова, д-р Дечев - управител на болницата в Павел баня, д-р Златка Чанкова - управител на МБАЛ Харманли, директори на медицински и учебни заведения, представители на общински и обществени институции.

  Общинската болница в Любимец вече мери сили с наложени специализирани рехабилитационни центрове в страната. Тук едва 22% от пациентите са от област Хасково. Останалите са от цялата страна, а вече започват да идват и пациенти от чужбина. Това е постигнато, благодарение на управителя Иван Илиев, на доц. Живко Колев, на екипа от лекари, рехабилитатори, физиотерапевти, специалисти и обслужващ персонал. Всички те са обединени от мисията да помагат на деца и възрастни в процеса на възстановяване от тежки заболявания и травми.

  Кметът на община Любимец инж. Анастасов подчерта, че днешното събитие е поредното добро дело, което правят за предоставяне на качествени медицински услуги в Любимец. За 7 години болницата тук е коренно преобразена, дори възкресена.

  „Започнахме заедно, постепенно с благоустрояване, със създаване на удобства за лекуваните хора. До днес когато разширяваме дейността на болницата и то по един изключително модерен и европейски модел“, обясни инж. Анастасов. „За една година превърнахме четвъртия етаж в модерно отделение за рехабилитация, най-вече за деца, болни от церебрална парализа“, заяви градоначалникът.

  Народният представител д-р Георги Станков припомни на всички недалечната 2011 година, когато кметът е потърсил помощ за спасяване на болницата. „Днес вие виждате за тези няколко години и с огромните усилия на кмета и на екипа на болницата, какво е постигнато. Аз се гордея, когато близки и колеги от страната ме питат вярно ли е, че в Любимец имате толкова модерна болница и толкова квалифициран персонал, за които се говори в цяла България.“, подчерта д-р Георги Станков.

  Областният управител Станислав Дечев поздрави всички за свършената работа. „В навечерието на Великден се събираме заедно в болницата, за да открием едно добро дело. Но за да се случи това добро дело, се изисква много работа. Работа от Правителството, за да отпусне средства за тази болница, работа от директора и екипа му, от кмета и от народните представители, за да се изработят проектите и да се случи това възкресение на болничното заведение. Вярвам, че днес сте убедени, че когато всички работим заедно и вървим в една посока, добрите дела се случват. И по-важното - стигат до тези, които имат нужда от тях“.

  Доц. д-р Иван Чавдаров - управител на болница „Св. София“, призна, че е силно впечатлен от това, което вижда в Любимец. Той поздрави колегите си за професионалната работа и обеща съдействие за още по-модерно оборудване в специализираната болница за рехабилитация. Той връчи сертификат за професионална квалификация на най-добрия рехабилитатор Георги Георгиев.

  Управителят на болницата в Любимец Иван Илиев благодари на всички за грижите. Не пропусна да поздрави своите колеги за любовта и топлотата, с които приемат и обслужват пациентите.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ба
   Баба
   10 -4
   18:12, 22 апр 2019
   Браво!Поздрави за персонала!Само не разбирам защо Станчо Умното и Семето се врат навсякъде.Не разбират ли ,че явяването им е антиреклама и анти ПР при всички положения.
   • On
    One Euro Man
    7 -3
    19:28, 22 апр 2019
    Станчо обратното на острото ходи и се показва тук и там, щото така му е наредено.
    И пак със синьото костюмче.
   • Ке
    Кенанския Маймун
    5 -4
    19:47, 22 апр 2019
    Кат Хвърковатата чета на Ахмед ага Барутанлията е тва областното
    - Петък - фото-операция "Кюфтета с поп Никола, Цецо Крадецо и Делян Суджука"
    - Събота - фотоперация "поп Ники Ролекса"
    - Днеска - фото операция в ПМГ + фото-операция в Любимец
    ....
    Боци Маймуната ги е юрнал като луди герберастите ,
  • 2
   Та
   таксиджия
   6 -6
   21:37, 22 апр 2019
   Браво на д-р Г-Станков,депутат,ветеринарен лекар и най-вече ЧОВЕК милеещ за Любимец.
   Каквото и да пишете за ГЕРБ и гербаджии ,не можете да кажете на бялото-черно.Намира начини ,методи и средства и благоустроява било училище,било болница.Другите депутати са само избрани от региона и нищо добро не са направили .Така е като са парашутисти,а,не местни.Набутват ги от партийните централи само и само да са в листата и то на избираеми места.По техните родни места никога няма да гласуват за тях.А тук,било в Любимец или други селища от Хасковска област с нищо не са полезни.На следващите избори го имайте впредвид.
   • Ви
    виждам те семка от любимец
    1 0
    22:00, 23 апр 2019
    Този "честен " доктор не беше ли си сложил пачки с парички на тортата си от рождения си ден!!! Какъв трябва да си на тази възраст и с ум да се показваш в такава светлина с блясък и пари. Наоколо само мизерия и бедност ... голям патриотизъм...
  • 3
   Те
   Тенчева
   3 -2
   22:13, 22 апр 2019
   Честито и много успехи! Нека има повече такива хубави и оптимистични новости и надежда за лечението на децата! Браво Радков!

  Още новини

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020

  Случаен виц

  Последни новини