От х:

Днес в x:

Българка се върна от Турция незаконно с пълна чанта турски лири

Изображение 1 от 2

    Българка пробва да се върне у нас от Турция с натъпкана дамска чанта с нелегални пачки. Случаят обаче е разкрит от българските митничари.

    Дамата пътувала от южната ни съседка с автобус на българска компания. Жена е извадена сред останалите пътници в превозното стредство  за извършване на личен преглед.

    При обиска от чанта й, която носела през рамото, са извадени 17 пачки с банкноти в купюри от 200 турски лири, които отговарят на левовата равностойност на 100 686. Те са иззети според Валутния закон и действащия Регламент на Европейския парламент.

    По случая е образувано досъдебно производство по член 251. от НК. Според него лишаване от свобода до 5 години или глоба в размер на 1/5 от стойността на предмета на престъплението грози всеки, които не е декларирал парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия със и от тях при пренасяне през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз.

    От Митниците уточняват, че с количествата при разкрития последен случай, от началото на годината до момента на Пропускателния пункт „Капитан Андреево“ са стопирани опити за контрабандно пренасяне на валута за над половин милион лева.

     Haskovo.net

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      14 -6
      12:43, 15 апр 2019
      Майката на Делян Суджука няма нужда да ходи с дисагите в Турция
      ... Нея сина и я беше уредил да и плащат наема му за апартамента от Народното събрание
    • 2
      Тъ
      Тъпа държава
      15 -1
      17:22, 15 апр 2019
      Тези пари щяха да се влеят в българската икономика, а сега ще напълнят гушите на крадливите управници. За българския дребен бизнесмен "среден пръст". А в същото време статистиката показва, че най големия инвеститор са гурбетчиите , които са вкарали в България над два милиарда евро. По добре е да влизат пари в България, отколкото да излизат пари за Гърция , Турция и другите места дето чорбаджиите ходят на почивка
    • 3
      Ни
      нико
      9 0
      20:45, 15 апр 2019
      в турция донесеш ли пари те награждават а в бг точно обратното
    • 4
      Di
      Dimo
      0 0
      08:11, 16 апр 2019
      Вай-вай, чок сакътлък, да земат на ханъмата 100 000 лв! Те знаят ли тези пари как ги е искарала в Турция и колко е работила да ги вземе парите? Това що турчин е давало пара на нея да събере толкова много?

    Още новини

    Последни новини