От х:

Днес в x:

Детска група „Дъга” от Караманци с трето място от фестивал в Охрид

Изображение 1 от 2

    Двете групи от община Минерални бани се завърнаха след успешно представяне на Първия фестивал "Децата на България пеят и танцуват в Охрид, който се проведе в Македония, съобщиха от администрацията.

    Детската група "Хорце" към читалище "Заря" в Минерални бани получи поощрителна награда като най-млада група, в която малчуганите танцуват от 3 месеца.

    Детската група за изворен фолклор "Дъга" към читалище "Кирил и Методий" в село Караманци спечели трето място в категория Детски групи за автентичен фолклор.

    Събитието бе организирано от „Арт Вивенди“ – Македония, фондация „ЖАР-С“, с подкрепата на Посолството на България в Македония, Българския културен център в Македония и Нов български университет. Фестивалът се организира за първи път с детско издание, което е в рамките на Дните на българската култура, фолклор и традиции в Охрид. Идеята на организаторите е популяризиране на традиционните български народни изкуства чрез огромните възможности на туризма и медиите.

    В това международно участие на младите таланти стои безрезервната подкрепа на Община Минерални бани, в лицето на кмета на общината Мюмюн Искендер. Съставите от община Минерални бани взеха участие в общите събития – официално откриване, концертна програма, конкурсна вечер, вечер на приятелството, дефиле. Те имаха възможност да посетят историческите и културни забележителности на Охрид.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини