От х:

Днес в x:

7 °C

През 3 минути камерата на КАТ лови шофьори с превишена скорост в Хасковско

Изображение 1 от 6

  Средно на всеки 3 минути триногата камера на КАТ заснема шофьори в нарушение. Това сочат временните данни в първия ден на стартиралата акция на "Пътна полиция" за контрол на скоростта в Хасковска област.

  В ранния следобед днес мобилната камера беше позиционирана по пътя между Хасково и Димитровград, в района на завод "Язаки", където ограничението на скоростта е 60 км/час. В рамките на около час и половина устройството беше заснело 30 нарушители.

  Междувременно униформените осъществяват контрол по пътищата и с другите налични камери в патрулките. Освен за скорост пътните полицаи ще следят за всички нарушения по Закона за движение по пътищата.

  Специализираната полицейска операция за контрол на скоростта ще продължи до 7 април. Тя е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция "Тиспол" и подобни акции ще има в цяла Европа.

  Целта на операцията е да се обърне внимание, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки катастрофи.

  От КАТ в Хасково отчетоха спад на тежките пътни инциденти и смъртните случаи. През първото тримесечие на 2019 година са станали 41 тежки произшествия с 2 загинали и 44 ранени, съобщи началникът на полицейското звено главен инспектор Димо Чобанов. За същия период на миналата година е имало 60 тежки произшествия с 6 загинали и 72 пострадали.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ju
   Just
   58 -21
   17:21, 1 апр 2019
   Всеки ден трябва да е така,не само 5 дни акции и после да се подпираме!Всеки ден трябва да има патрули навсякъде,иначе акциите ви се обезмислят!
   • Ма
    мастикаджия
    8 -13
    09:58, 2 апр 2019
    А тъпомера на всеки 2 минути засича по един много... Виж коментара
  • 2
   Аз
   Аз
   56 -21
   17:35, 1 апр 2019
   Те за това не правят кръговото там.. Да може боиковците да пълнят бюджета на МВР.. Най оборотната им седянка..
   Едно кръгово пак ще ограничава скоростта ама няма да им пълни джоба...
   • Gh
    Ghost Navigator
    22 -11
    22:57, 1 апр 2019
    Трябва да се спазват ограниченията на скороста, за да няма такива изтрепани манерки като теб. Дето асфалта им виновен
   • Аз
    Аз
    21 -12
    00:13, 2 апр 2019
    Не асфалта бе тъпак. Тоя път е за 80 не за 60... Трябва да има кръгово и там и на бирената.. Ама ей такива като теб гербери са против правилния начин за да имат лични облаги. Само в бг дебнат на всяко ограничение.
  • 3
   Ма
   мастикаджия
   36 -13
   18:17, 1 апр 2019
   Затопли се и тамагочито,огладняло до дупка, излезе да похапне.
   • Аз
    аз
    18 -5
    23:00, 1 апр 2019
    стопли се времето и влечугите изпълзяха от дупките
  • 4
   Tu
   Tutu
   39 -5
   20:04, 1 апр 2019
   Как няма да да лови като нито маркировка, нито знаците са на място.Ива слагане от преди години знаци 40-60км на места дето изобщо не е редно, а и колите са други вече... Не е жигули...и е редно да ги прегледах. Не някакви тарикатчета да викнат до знака и да снимат в захлас, а другаде където има нужда и всеки ден има сблъсък да няма никой!
  • 5
   Ма
   МАНГО
   48 -3
   20:53, 1 апр 2019
   Според мен причината не е толкова във високата скорост /вече не сме с жигули и москвич/, а в манталитета на задкормилните устройства. Сутрин между 7,30ч. и 8,30ч. и вечер между 17.00ч и 18.00ч. 80% от шофьорите карат с превишена скорост - и това не е толкова фатално. Лошото е, че винаги се намират селски тарикати, които от крайна дясна лента извършват ляв завой, минават на червен сфетофар и т.н. Вместо да инвестират в триноги + 2 пъдари за нея + служебен автомобил + честа смяна на акумулатора - сложете камери на половината кръстовища и възлови места в града - и ще се напълни касичката. А тия с патрулките да се разхождат из града и да плющат глоби на селяните, които си паркират колите на завой, закривайки всякаква видимост.
  • 6
   Bo
   Bondjo
   23 -4
   21:11, 1 апр 2019
   за съжаление, това е начина за пълнене на бюджета. Нагъл и безкомпромисен, но силно успешен. Няма маркировка, няма влизания и престроявания. Язаки реално е напълно нелегален, като пътна връзка затова автобусите обръщат на кръстовището на бирената- безумие. И най- наглото, но пазещо националния приоритет- "магистралите", на крепосткия разклон никога няма радар, ограничението е отново 60 и всички слизат от магистралата много засилени, но там е забранено на катаджийте да спират. Няма нищо, да сме живи и здрави.
  • 7
   Ке
   Кенанския Маймун
   8 -24
   22:15, 1 апр 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ja
    Jack Bauer
    24 -9
    22:21, 1 апр 2019
    Айде потурнаците да не се обаждат.
   • Ке
    Кенанския Маймун
    4 -20
    00:40, 2 апр 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 8
   Му
   Мунчо
   26 -7
   22:29, 1 апр 2019
   Ей, голяма хранилка стана там до "Язаки".... Умишлено бавят тва кръгово та да има винаги много "нарушители" и да пълнят касичката на ГЕРБ!!
  • 9
   Вс
   Все тая брат
   25 -4
   22:31, 1 апр 2019
   Какви 60км/час тоя път е като магистрала.Малко да се събудят селяците от пътните и контролни служби.В София околовръстното е градско и е разрешено до 80км/час или забранено над 80 както ви е удобно.Ай сиктир
  • 10
   Ва
   Василев
   47 -4
   22:44, 1 апр 2019
   Тръгваш от Хасково за Д- град и през 2-3 км. 60 ограничение.Точно набереш и пак спирачки. Не го разбирам.
   • 11
    111111
    11 -2
    09:09, 2 апр 2019
    За хайките на КАТ
  • 11
   Ма
   Малко размисъл
   18 -3
   09:23, 2 апр 2019
   Чета внимателно всички коментари. Наред с простотиите има два абсолютно верни - на Тути и на Манго. По този повод си спомням едно предаване с два тъпи з...ка по Би Ти Ви на еди кой си булевард в София при знак 60 км от 500 преминали 499 са го нарушили. И правят изводи колко недисциплинирани са шофьорите. Тъпите зад...ци не правят извода , че на този знак не му е там местото. По този повод на пътнатната мрежа в българия има поне 10000 /десет хиляди знака , които не са правилно ситуирани/ ама няма кой да анализира и премахне това недоразумение.
  • 12
   Им
   има има /ДО МАЛКО РАЗМИСЪЛ/
   12 -2
   09:57, 2 апр 2019
   Има кой ! КАТ са за това - да анализират и осъвременяват пътната обстановка с промените и фактите .
   Кой инспектира всеки ден състоянието на пътната мрежа в града?
   Кой трябва да упражни контрол за промяна ,поправка ,дупки,неправилно препаркирали, .......?
   Снимки за скорост - добре , но къде е контрола ....това е само констатация.
  • 13
   Ив
   Иван
   11 -5
   10:30, 2 апр 2019
   Това не е акция за нарушения по пътищата.Това е акция-как най-добре да се скрием в храстите(виж снимките в статията).
   Много са изобретателни фуражките,признавам ги.Само ,че ефект-точно нула или почти нула.Все пак живеем във века на комуникациите и колкото и да се крият,винаги се знае къде са.
   Абе, тикви безподобни,научете се да си изпълнявате елементарните задължения с достойнство.
   Не разбрахте ли,че колкото и да се правите на хитри,хората са по-умни от вас.Всички ви знаят хранилките и резултата от непрестанното ви клюфтене в патрулките е никакъв,както се вижда във фалшивите ви статистики.
   Никъде в Европа няма такава полицейщина,каквато виждаме в последните месеци в Хасковско.На всеки ъгъл-КАТ.
   На всички е ясно,че нищо не се прави за безопасността по улиците.Целия катаджийски ресурс е насочен за събиране на грешни пари от всички нас!
  • 14
   От
   Относно знаците на пътя
   6 -3
   10:45, 2 апр 2019
   Не твърдя със сигурност, но знаците мисля , че ги слагат от агенция пътища. Защо мисля така , ами двора на пътното е пълен с табели и знаци. Едвам ги опазват от мангустите с каруците. Освен това на пътя Хасково - Димитровград видях да ги монтират хора от пътното. Дали ги съгласуват с отдел контрол на пътя от КАТ не зная, но факта е факт може дори и да са над десет хиляди излишните знаци поставени по пътищата. А колкото до кръговото , преди двайсет години в разгара на демокрацията ходих с кола до Холандия. Цяла Европа е с кръгови по кръстовищата извън населените места. Сега ако някой пропусне отбивката на винпрома може да обърне чак на Язакито и то застрашавайки движението. По магистралите е още по зле. Както казва един познат шофьор на международен автобус в Юнион Ивкони, КРЪГОВИТЕ са като очистително за задръстен г.з.

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини