От х:

Днес в x:

11 °C

През 3 минути камерата на КАТ лови шофьори с превишена скорост в Хасковско

Изображение 1 от 6

  Средно на всеки 3 минути триногата камера на КАТ заснема шофьори в нарушение. Това сочат временните данни в първия ден на стартиралата акция на "Пътна полиция" за контрол на скоростта в Хасковска област.

  В ранния следобед днес мобилната камера беше позиционирана по пътя между Хасково и Димитровград, в района на завод "Язаки", където ограничението на скоростта е 60 км/час. В рамките на около час и половина устройството беше заснело 30 нарушители.

  Междувременно униформените осъществяват контрол по пътищата и с другите налични камери в патрулките. Освен за скорост пътните полицаи ще следят за всички нарушения по Закона за движение по пътищата.

  Специализираната полицейска операция за контрол на скоростта ще продължи до 7 април. Тя е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция "Тиспол" и подобни акции ще има в цяла Европа.

  Целта на операцията е да се обърне внимание, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки катастрофи.

  От КАТ в Хасково отчетоха спад на тежките пътни инциденти и смъртните случаи. През първото тримесечие на 2019 година са станали 41 тежки произшествия с 2 загинали и 44 ранени, съобщи началникът на полицейското звено главен инспектор Димо Чобанов. За същия период на миналата година е имало 60 тежки произшествия с 6 загинали и 72 пострадали.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ju
   Just
   58 -21
   17:21, 1 апр 2019
   Всеки ден трябва да е така,не само 5 дни акции и после да се подпираме!Всеки ден трябва да има патрули навсякъде,иначе акциите ви се обезмислят!
   • Ма
    мастикаджия
    8 -13
    09:58, 2 апр 2019
    А тъпомера на всеки 2 минути засича по един много... Виж коментара
  • 2
   Аз
   Аз
   56 -21
   17:35, 1 апр 2019
   Те за това не правят кръговото там.. Да може боиковците да пълнят бюджета на МВР.. Най оборотната им седянка..
   Едно кръгово пак ще ограничава скоростта ама няма да им пълни джоба...
   • Gh
    Ghost Navigator
    22 -11
    22:57, 1 апр 2019
    Трябва да се спазват ограниченията на скороста, за да няма такива изтрепани манерки като теб. Дето асфалта им виновен
   • Аз
    Аз
    21 -12
    00:13, 2 апр 2019
    Не асфалта бе тъпак. Тоя път е за 80 не за 60... Трябва да има кръгово и там и на бирената.. Ама ей такива като теб гербери са против правилния начин за да имат лични облаги. Само в бг дебнат на всяко ограничение.
  • 3
   Ма
   мастикаджия
   36 -13
   18:17, 1 апр 2019
   Затопли се и тамагочито,огладняло до дупка, излезе да похапне.
   • Аз
    аз
    18 -5
    23:00, 1 апр 2019
    стопли се времето и влечугите изпълзяха от дупките
  • 4
   Tu
   Tutu
   39 -5
   20:04, 1 апр 2019
   Как няма да да лови като нито маркировка, нито знаците са на място.Ива слагане от преди години знаци 40-60км на места дето изобщо не е редно, а и колите са други вече... Не е жигули...и е редно да ги прегледах. Не някакви тарикатчета да викнат до знака и да снимат в захлас, а другаде където има нужда и всеки ден има сблъсък да няма никой!
  • 5
   Ма
   МАНГО
   48 -3
   20:53, 1 апр 2019
   Според мен причината не е толкова във високата скорост /вече не сме с жигули и москвич/, а в манталитета на задкормилните устройства. Сутрин между 7,30ч. и 8,30ч. и вечер между 17.00ч и 18.00ч. 80% от шофьорите карат с превишена скорост - и това не е толкова фатално. Лошото е, че винаги се намират селски тарикати, които от крайна дясна лента извършват ляв завой, минават на червен сфетофар и т.н. Вместо да инвестират в триноги + 2 пъдари за нея + служебен автомобил + честа смяна на акумулатора - сложете камери на половината кръстовища и възлови места в града - и ще се напълни касичката. А тия с патрулките да се разхождат из града и да плющат глоби на селяните, които си паркират колите на завой, закривайки всякаква видимост.
  • 6
   Bo
   Bondjo
   23 -4
   21:11, 1 апр 2019
   за съжаление, това е начина за пълнене на бюджета. Нагъл и безкомпромисен, но силно успешен. Няма маркировка, няма влизания и престроявания. Язаки реално е напълно нелегален, като пътна връзка затова автобусите обръщат на кръстовището на бирената- безумие. И най- наглото, но пазещо националния приоритет- "магистралите", на крепосткия разклон никога няма радар, ограничението е отново 60 и всички слизат от магистралата много засилени, но там е забранено на катаджийте да спират. Няма нищо, да сме живи и здрави.
  • 7
   Ке
   Кенанския Маймун
   8 -24
   22:15, 1 апр 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ja
    Jack Bauer
    24 -9
    22:21, 1 апр 2019
    Айде потурнаците да не се обаждат.
   • Ке
    Кенанския Маймун
    4 -20
    00:40, 2 апр 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 8
   Му
   Мунчо
   26 -7
   22:29, 1 апр 2019
   Ей, голяма хранилка стана там до "Язаки".... Умишлено бавят тва кръгово та да има винаги много "нарушители" и да пълнят касичката на ГЕРБ!!
  • 9
   Вс
   Все тая брат
   25 -4
   22:31, 1 апр 2019
   Какви 60км/час тоя път е като магистрала.Малко да се събудят селяците от пътните и контролни служби.В София околовръстното е градско и е разрешено до 80км/час или забранено над 80 както ви е удобно.Ай сиктир
  • 10
   Ва
   Василев
   47 -4
   22:44, 1 апр 2019
   Тръгваш от Хасково за Д- град и през 2-3 км. 60 ограничение.Точно набереш и пак спирачки. Не го разбирам.
   • 11
    111111
    11 -2
    09:09, 2 апр 2019
    За хайките на КАТ
  • 11
   Ма
   Малко размисъл
   18 -3
   09:23, 2 апр 2019
   Чета внимателно всички коментари. Наред с простотиите има два абсолютно верни - на Тути и на Манго. По този повод си спомням едно предаване с два тъпи з...ка по Би Ти Ви на еди кой си булевард в София при знак 60 км от 500 преминали 499 са го нарушили. И правят изводи колко недисциплинирани са шофьорите. Тъпите зад...ци не правят извода , че на този знак не му е там местото. По този повод на пътнатната мрежа в българия има поне 10000 /десет хиляди знака , които не са правилно ситуирани/ ама няма кой да анализира и премахне това недоразумение.
  • 12
   Им
   има има /ДО МАЛКО РАЗМИСЪЛ/
   12 -2
   09:57, 2 апр 2019
   Има кой ! КАТ са за това - да анализират и осъвременяват пътната обстановка с промените и фактите .
   Кой инспектира всеки ден състоянието на пътната мрежа в града?
   Кой трябва да упражни контрол за промяна ,поправка ,дупки,неправилно препаркирали, .......?
   Снимки за скорост - добре , но къде е контрола ....това е само констатация.
  • 13
   Ив
   Иван
   11 -5
   10:30, 2 апр 2019
   Това не е акция за нарушения по пътищата.Това е акция-как най-добре да се скрием в храстите(виж снимките в статията).
   Много са изобретателни фуражките,признавам ги.Само ,че ефект-точно нула или почти нула.Все пак живеем във века на комуникациите и колкото и да се крият,винаги се знае къде са.
   Абе, тикви безподобни,научете се да си изпълнявате елементарните задължения с достойнство.
   Не разбрахте ли,че колкото и да се правите на хитри,хората са по-умни от вас.Всички ви знаят хранилките и резултата от непрестанното ви клюфтене в патрулките е никакъв,както се вижда във фалшивите ви статистики.
   Никъде в Европа няма такава полицейщина,каквато виждаме в последните месеци в Хасковско.На всеки ъгъл-КАТ.
   На всички е ясно,че нищо не се прави за безопасността по улиците.Целия катаджийски ресурс е насочен за събиране на грешни пари от всички нас!
  • 14
   От
   Относно знаците на пътя
   6 -3
   10:45, 2 апр 2019
   Не твърдя със сигурност, но знаците мисля , че ги слагат от агенция пътища. Защо мисля така , ами двора на пътното е пълен с табели и знаци. Едвам ги опазват от мангустите с каруците. Освен това на пътя Хасково - Димитровград видях да ги монтират хора от пътното. Дали ги съгласуват с отдел контрол на пътя от КАТ не зная, но факта е факт може дори и да са над десет хиляди излишните знаци поставени по пътищата. А колкото до кръговото , преди двайсет години в разгара на демокрацията ходих с кола до Холандия. Цяла Европа е с кръгови по кръстовищата извън населените места. Сега ако някой пропусне отбивката на винпрома може да обърне чак на Язакито и то застрашавайки движението. По магистралите е още по зле. Както казва един познат шофьор на международен автобус в Юнион Ивкони, КРЪГОВИТЕ са като очистително за задръстен г.з.

  Хороскоп за 13.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
  13 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
  13 ное 2019
  Последни новини