От х:

Днес в x:

Задържаните в Харманли с обвинения за блудство и убийство

Две обвинения са повдигнати на задържаните в Харманли младежи за убийството на 53-годишна жена, съобщи на брифинг преди минути говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Обвиненията срещу тях са освен за убийство по особено жесток начин, и за блудство на лице в безпомощно състояние.

Жертвата е била в безпомощно състояние заради употреба на солидно количество алкохол, посочи Румяна Арнаудова.

Двамата задържани са блудствали с нея, след което са я пребили с множество удари по главата. Причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма.

Арестуваните са на 18 и на 21 години, не са осъждани и нямат криминални регистрации досега. Задържани са за 72 часа. С оглед на тежкото деяние обаче Окръжна прокуратура Хасково ще поиска налагането на най-тежката мярка за тях „задържане под стража“, посочи още Арнаудова и добави: Ще настояваме и за налагане на най-тежкото наказание  когато делото влезе в съда.

53-годишна жена беше открита мъртва на затревен терен на улица „В. Левски“ преди три дни. Двамата задържани за убийството ѝ са от Харманли.

По време на брифинга бяха изнесени и подробности за убийството в Ботевград. Стана ясно, че мъжът, който наръга смъртоносно съпругата си на улицата около 17.30 часа вчера, а по-късно той самият беше открит с прострелна рана в главата, е имал две законно притежавани ловни пушки. Това е наложило при оперативно-изидирвателните дайствия проникването в жилището на 6-тия етаж в жк.„Васил Левски“, където е била адресната му регистрация, да стане с робот.

Касае се за убийство от ревност. Жертвата е намушкана на три места с нож-в дясната част на гръдния кош, в шията, третият-смъртоносният удар е отстрани на гръдния кош, ножът е пронизал изцяло лявата камера на сърцето и белия дроб.

От прокуратурата потвърдиха, че едно от децата на двойката е станало свидетел на част от драмата. То е видяло, когато майка му пада, видяло е тя да лежи на тротоара пред ателието. Това е споделило детето пред разследващите. Полицай е извел детето от мястото и то е вече при роднини.

От 2015 година до момента не е имало никакви сигнали от близки, съседи или роднини, нито от убитата жена в полицията за тормоз. Официално жертвата не е подавала документи за развод, но има данни, че тя е възнамерявала да го направи и да се раздели със съпруга си, което е и най-вероятната причина той да ѝ посегне фатално.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Чв
    Чвяк
    44 -1
    13:00, 20 мар 2019
    А защо отново не се казва, че двамата изверги от Харманли са от така познатото ни черно малцинство? Изтребление трябва вече от тия и цялата рода да се изсели!
    • Да
      ДАНС
      30 -1
      13:36, 20 мар 2019
      Правилно, но изселването трябва да е извън България - в Египет или Индия.
  • 2
    Го
    Голям камък
    10 0
    17:09, 20 мар 2019
    А то изселването може да се случи и подземно .
  • 3
    He
    HELL
    2 0
    18:07, 20 мар 2019
    Няма така да остане...
  • 4
    Ща
    Щази
    8 0
    18:27, 20 мар 2019
    Много ми е странно,защо когато мангуста пречука възрастен човек,и го ограби,излизат разни мекерета като тия БХК!!!Излизат,и най-нагло обесняват,че видите ли те били бедни и онеправдани,и нямало какво да ядат,и затуй прибягвали до крайности.Абе джанам,като няма кво да ядат да идат да ограбят магазин за храна!Като ги вханат да обеснят,че на,няма кво да ядем,гладни сме и затова!Нужно ли е да се пребиват възрастни хора,дето се чудят как да доживеят завалийте!
  • 5
    Ро
    робин худ
    6 0
    19:10, 20 мар 2019
    как да напишат ,че мръсните тъмнозелени копелета са убили жената.Нали ще ги подгонят продажните шефове.Те си пазят гласоподкрепителите.Треперат над тях,че власта е опиат,не могат без нея.А нас кучета ни яли.Нека ни убиват с високи данъци,скапани храни и хапчета ментаци.Дреми им,ама като се свършим ние,кой ще им плаща данъците.От ****** само псувня,друго не.Хайде със здраве.Копелета.Да ги накаже Бог.
  • 6
    Ро
    робин худ
    6 0
    19:17, 20 мар 2019
    И може ли едно въпросче към тези,с гумичките.защо бе серсеми като напиша истинското име на изродите от кв.република го сменяте със звездички,а когато някой от тях коментира нещо злобно и ни нарече
    ,,гяури.. Го оставяте? Вие сте подлоги,не сте българи.Хайде за вас без здраве.серсеми
  • 7
    Ха
    Харманлиец
    1 0
    19:52, 20 мар 2019
    Жертвата също е една пияна циганка.
  • 8
    Юп
    юпитер
    3 0
    21:08, 20 мар 2019
    Абе, не казвате едно браво на полицаите. Само анти реклама поддържате. Само глупости дрънкате.
    Хората хванаха тия изверги за 3 дена. Както са били надрусани и напили можеше да изнасилят и убият всяка една жена, която им се беше изпречила на пътя. Признателност нямате за нищо. Ето за това трябва по често да ви бият, еб-т и грабят докато се научите да уважавате.
Последни новини