От х:

Днес в x:

Гасим осветлението на 30 март в „Часът на Земята“

На 30 март за час време хората от целия свят ще покажат своята съпричастност към глобалните проблеми на Планетата.

Хасково също ще е част от инициативата „Часът на Земята“.

За един час ще бъде изгасено осветлението на най- високата статуя на "Св.Богородица" в света както и сградата на Общината, съобщиха от Туристическият информационен център. Това ще стане във времето от 20,30 до 21,30 часа. Тогава всички граждани също могат да покажат съпричастност като изключат осветлението в домовете си и по този начин да се присъединяваме към посланието за нуждата, в световен мащаб, да се предприемат съгласувани действия срещу настъпващите климатични промени.

Мотото и тази година е: Свържи се с природата.

По-дани на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, вода, храна, енергия и лекарства, предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    См
    Смешки
    5 0
    14:24, 20 мар 2019
    Тоя туристически център само това ли може да прави - всяка години гасим светлините и с това се изчерпва дейността им. На това ако му викат популяризиране на туризма, здраве му кажи. Смешници.
  • 2
    Тр
    Треньор
    2 0
    14:42, 20 мар 2019
    По-данни, най-данни айде да се научите да пишете а. И втората част на статията наистина не разбирам какво иска да каже автора. Коя е тя която осигурява какво осигурява абе направо пълно мазало сте.
  • 3
    Св
    светулко
    1 -2
    19:00, 20 мар 2019
    в 20:30 по новото лятно време е още светло. Въпреки това, аз на обратно ще запаля всички налични ламби и на терасата ще инсталирам мощен прожектор за да светна на всички прилепи! По този начин ще се свържа с природата и ще прогоня настъпващия мрак!
    • Аш
      Ашколсун на поразия
      1 0
      08:13, 21 мар 2019
      Каквото ти е на сърце прави,само мълчи!

Случаен виц

Последни новини