От х:

Днес в x:

22 °C

Гасим осветлението на 30 март в „Часът на Земята“

На 30 март за час време хората от целия свят ще покажат своята съпричастност към глобалните проблеми на Планетата.

Хасково също ще е част от инициативата „Часът на Земята“.

За един час ще бъде изгасено осветлението на най- високата статуя на "Св.Богородица" в света както и сградата на Общината, съобщиха от Туристическият информационен център. Това ще стане във времето от 20,30 до 21,30 часа. Тогава всички граждани също могат да покажат съпричастност като изключат осветлението в домовете си и по този начин да се присъединяваме към посланието за нуждата, в световен мащаб, да се предприемат съгласувани действия срещу настъпващите климатични промени.

Мотото и тази година е: Свържи се с природата.

По-дани на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, вода, храна, енергия и лекарства, предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  См
  Смешки
  5 0
  14:24, 20 мар 2019
  Тоя туристически център само това ли може да прави - всяка години гасим светлините и с това се изчерпва дейността им. На това ако му викат популяризиране на туризма, здраве му кажи. Смешници.
 • 2
  Тр
  Треньор
  2 0
  14:42, 20 мар 2019
  По-данни, най-данни айде да се научите да пишете а. И втората част на статията наистина не разбирам какво иска да каже автора. Коя е тя която осигурява какво осигурява абе направо пълно мазало сте.
 • 3
  Св
  светулко
  1 -2
  19:00, 20 мар 2019
  в 20:30 по новото лятно време е още светло. Въпреки това, аз на обратно ще запаля всички налични ламби и на терасата ще инсталирам мощен прожектор за да светна на всички прилепи! По този начин ще се свържа с природата и ще прогоня настъпващия мрак!
  • Аш
   Ашколсун на поразия
   1 0
   08:13, 21 мар 2019
   Каквото ти е на сърце прави,само мълчи!

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
20.09.2019
Последни новини