От х:

Днес в x:

WWF отбелязва Часа на Земята с тематичен онлайн спектакъл

От Бразилия до Непал и от остров Мадагаскар до Европа – светът се подготвя да отбележи Часа на Земята. По традиция всяка последна мартенска събота точно в 20:30 ч. милиони хора от всички континенти ще загасят осветлението в домовете си за един час, ставайки част от най-разпознаваемата природозащитна инициатива на планетата. В контекста на пандемията и наложените противоепидемични мерки тази година над 7000 града от 180 държави ще посрещнат празника на природата с редица дигитални събития.

„Нуждата да сме обединени и да защитаваме нашата планета никога не е била толкова належаща. Именно природата е тази, която поддържа живота на Земята, осигурявайки ни чист въздух, вода, храна, както и суровини за лекарства и енергия. Днес имаме възможност да покажем нашата загриженост към нея. Затова нека се включим онлайн в тазгодишното издание на Часа на Земята и да дадем ясен знак, че планетата ни е ценна за нас“, призова Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България.

Природозащитната организация WWF България и тази година е подготвила специална програма за Часа на Земята. Ще започнем съботния ден с раздвижване чрез йога практика, символично посветена на петте елемента – земя, вода, огън, въздух и пространство. Точно в 10:00 ч. нашият гост-инструктор Албена Юрукова, ще ни пренесе в света на йогата и ще ни разкаже за това колко е важно да сме в баланс както със себе си, така и с природата около нас.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. С изключването на светлините започва и нашето виртуално представление, посветено на опазването на планетата и пъстрия животински свят, който я обитава. Заредете батериите на лаптопа си добре и се настанете удобно у дома, защото имаме какво да ви покажем. Неповторимият комик Ники Станоев ще бъде водещ на концерта ни: Часът на Земята – Включи се, където и да си!, в който участие ще вземат изпълнителите Елена Сиракова, Керана и космонавтите, РДМК, Парапланер, Маги Алексиева - MEY, BunyVerse & Strela, а страхотният хореограф и режисьор Коста Каракашян ще се включи от далечен Египет със специален танцов пърформанс. Не бихме могли да оформим това събитие и без специалната сценаристка подкрепа в лицето на Здрава Каменова и Светослав Томов.

Всички събития ще се излъчват на фейсбук страницата на WWF България.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини