От х:

Днес в x:

Правителството отпусна още 96 милиона лева за здравни цели

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха извънредно правителствено заседание, на което одобриха допълнителни 96 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването, съобщи пресцентърът на кабинета в петък.

От общата сума 46 млн. лв. са предназначени за закупуването на Ремдесивир, така че да бъде осигурено лечението с този медикамент на пациентите с коронавирусна инфекция в болниците до месец септември, включително. Останалите 50 млн. лв. са трансфер към бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

Със средствата се осигуряват допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за месец април за работещите на първа линия в борбата с COVID-19, пряко заети с лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, както и за заплащане поставянето на ваксини срещу COVID -19. Премиерът Борисов посочи, че са налице и още 10 млн. лева, които са остатък от предишни периоди и те също ще бъдат насочени в подкрепа на работещите на първа линия.

"Взимаме това решение, за да могат хората да бъдат спокойни, че има достатъчно лекарства и медицинският персонал е осигурен", посочил премиерът. Борисов е бил категоричен, че въпреки че изборите са на прага, правителството няма да допусне финансов стрес в здравеопазването.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Коцето
    2 0
    15:09, 26 мар 2021
    Да заделят сега 10-15 000 лева от тях ида отидат в Сърбия и Унгария да гледат, да питат и да си водят подробни записки, как хората се справят с пандемията, ваксините и пр.

Случаен виц

Последни новини