От х:

Днес в x:

Хасковлия: Пешеходна пътека води в храстите. Започва обновяване на маркировката

Изображение 1 от 3

    Пешеходна пътека отвежда в храстите. За това сигнализира читател на Haskovo.net, натъкнал се на куриозната ситуация.

    Зебрата се намира на булевард "България" в Хасково. Тя осигурява преминаването от Спортното училище "Стефан Караджа" към пешеходния мост, отвеждащ към стадион "Младост". Преминавайки по пътеката обаче тя отвежда в храстите, обясни хасковлията.

    Поддръжката на маркировката в Хасково е възложена на фирма, с която общината е сключила договор на 9 октомври 2018 година. Изпълнител на обществената поръчка е ДЗЗД "Ахрида Билдинг". В столичното обединение влизат софийската фирма "Парсек груп" и благоевградската "Растер юг". Прогнозната стойност на договора е 270 000 лева без ДДС.

    Представителят на обединението "Ахрида билдинг" Бончо Бонев заяви, че преди Коледа са демаркирали няколко пешеходни пътеки, но дейностите са били спрени заради лошото време. "Най-вероятно ще започнем от следващата седмица", заяви Бонев и допълни, че изчаквали трайно да се подобрят метеорологичните условия. Той поясни, че предстои маркиране и изграждане на нови изкуствени неравности, за което имат списък с улици и булеварди. Бонев поясни, че има съгласуван график с община Хасково, според който дейностите ще се изпълняват приоритетно. "Най-вероятно до края на май всички дейности по маркировката ще бъдат приключени", заяви представителят на фирмата-изпълнител.

    Бонев каза още, че фирмата не е получила пари по договора с община Хасково, по който няма предвидено авансова плащане. Той поясни, че прогнозната стойност е лимитна, тоест ще им бъде платено за извършената работа, а не цялата сума.

    Бонев обясни, че има изготвен списък, съгласуван с КАТ, в който е указано кои зебри да останат и кои да бъдат премахнати. Той обаче не беше запознат със съдбата на въпросната пешеходна пътека на булевард "България".

    По закон изпълнителят е длъжен при поява на дефекти да започне работа по отстраняването им в рамките на 5 работни дни след уведомление. Гаранционният срок за изпъкнали напречни изкуствени неравности е 180 месеца, за хоризонталната маркировка със студен шприц-пластик - 36 месеца, за хоризонталната маркировка с акрилни бои - 18 месеца. Според договора гаранционният срок започва да тече от завършване на съответния пътен участък.

    Срокът за изпълнение на договора е до 30 ноември 2019 година или до достигане на максималната стойност на договора.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      No
      Nostradamus
      7 -18
      16:14, 15 мар 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • +-
        +-
        11 -2
        16:38, 15 мар 2019
        Вие виждали ли сте скоро това място или само си пишете ей така, колкото да не заспите от скука?!
      • No
        Nostradamus
        0 -7
        17:32, 15 мар 2019
        Плюс ли си, минус ли си? Живея отсреща и всеки ден... Виж коментара
    • 2
      Th
      This
      5 -4
      17:29, 15 мар 2019
      Да ви имам и новината!На всяка улица в Хасково може да намерите по някоя нередност!Да я коментира и обсъждаме полза никаква!По-добре питайте в общината четири години какво правиха,че града е в това състояние!
    • 3
      По
      потърпевш
      7 0
      20:01, 15 мар 2019
      Сега като започнат мъглите ще има изхвърчали коли в канавките,поради липса на маркировка по пътищата водещи към селата.По пътя за Мин.бани е най-трагично положението-пътя пропаднал,маркировка няма,завои-достатъчно на брой.Къде са тия от Областно пътно управление,от Областната управа-да видят какви пари за какви дейности са платили?!През лятото канавките около пътя са в растителност,а функцията им е да поемат водите,а не са оранжерии.Отстрани буренаците са по 1-2метра.Нито косят,нито чистят.Апашка,безхаберна държава.Харчат се народни пари на вятъра.
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      3 0
      08:27, 16 мар 2019
      тая пешеходна пътека е
      като
      пътя към светлото капиталистическо бъдеще
    Последни новини