От х:

Днес в x:

"Екопрогрес" боядисва зебрите до училищата вместо фирмата, спечелила поръчката

    Служители на общинското предприятие "Екопрогрес" боядисаха пешеходните пътеки в Хасково, дни преди първия учебен ден. Днес работници положиха боя върху две изтрити зебри на булевард "Стефан Стамболов" - до училище "Христо Смирненски" откъм Общинска полиция и до Математическата гимназия.

    Дейностите по обновяване на пътната маркировка в община Хасково трябваше да бъдат извършени от частна фирма ДЗЗД "Ахрида Билдинг", с която кметството сключи договор през октомври 2018 година след обявена обществена поръчка. В столичното обединение влизат софийската фирма "Парсек груп" и благоевградската "Растер юг". Прогнозната стойност на договора е 270 000 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на договора е до 30 ноември 2019 година или до достигане на максималната стойност на договора.

    Кметът на община Хасково Добри Беливанов заяви, че фирмата-изпълнител работи мудно и я определи като "несериозна". "Тъй като пред училищата не е положена маркировка, го правим ние. Това е в рамките на поръчката и парите ще си ги вземе ОП "Екопрогрес", което е възложител на поръчката", заяви градоначалникът. Той допълни, че на частната фирма не са преведени пари.

    Представителят на "Ахрида Билдинг" - Бончо Бонев беше категоричен, че фирмата си изпълнява задълженията по договора. Поясни, че са направили маркировка по булевард "Раковски", където е положен нов асфалт, направили по булевард "Съединение", а в следващия ден-два щели да направят на булевард "Васил Левски" и на улица "Дунав".

    Бонев уточни, че фирмата работи по график, възложен от "Екопрогрес", който бил актуализиран в четвъртък миналата седмица. Заяви, че не могат да изпълнят промените, тъй като вече имали създадена организация и няма как да се ангажират в момента с боядисване на пешеходните пътеки по булевард "Стефан Стамболов", заради което най-вероятно се е наложило "Екопрогрес" да извърши обновяването. Категоричен беше, че фирмата няма просрочия.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ha
      Haha
      40 -2
      17:01, 10 сеп 2019
      Това е фирмата, която откраде най-много от санирането в Хасково
    • 2
      Ax
      Axaxa
      24 -2
      19:19, 10 сеп 2019
      Хубаво са маркирали пукнатините... Повечето улици и булеварди вече приличат на бойно поле... Колкото до първия коментар - след октомври ще се продължи с Епизод 2: Умното усвоява и разкрасява
    • 3
      На
      Най-после
      38 -6
      19:31, 10 сеп 2019
      А те децата и в останалото време на годината пресичат, не само в учебно... А те и останалите хора имат нужда от зебрите, това знаете ли, НЕуважаеми управници... Такъв-онакъв предишния кмет, но градът беше зелен, подреден и чист... Сега бодат отвсякъде надписи "продава се", "дава се под наем"... Ама няма ни кой да купи, ни кой да наеме, хората бЕгаха.... И мръсно, мръсно и претупано навсякъде, пълно безхаберие.. .. Само мургавелници из улиците, ми вместо да им давате помощи бъдева, впрегнете ги пътеки да боядисват, оборка да правят, да метат, че ако и това не могат.... Тъжно е какво му се случва на този иначе южен, слънчев град....
    • 4
      ..
      ...
      9 -1
      00:04, 11 сеп 2019
      Идете вижте улицата от страната на Г.Кирков входа на езиковата бомба 2 месеца можи да има
    • 5
      Ба
      Бат Кольо
      14 0
      08:33, 11 сеп 2019
      "Парсек" не беше ли на Т.Лилянов и Малкият Мавър?
      За един познат питам?
      Еееей, не се наядохте бееее!!!
      • По
        поздрав
        5 0
        09:49, 11 сеп 2019
        магарето марко
    • 6
      Ян
      Янков
      13 -1
      08:55, 11 сеп 2019
      След като има явно неизпълнение на поръчката,от "спечелилата" фирма, какво има толкова за обяснение.Прекратява се договора между Община Хасково и "Парсек" , и се пуска нов конкурс.
      Интересното е друго - защо е обявен конкурс, за тази поръчка, щом Екопрогрес има ресурс, да свърши реално работата?
      А Кмете, нещо да кажеш?
      • Ам
        Ами как...
        1 0
        12:12, 11 сеп 2019
        Как БелЯванов да не даде поръчката на Бевърлито... колко пари взе от тези 270 000лв...
    • 7
      Ив
      Иван Димитров
      8 -1
      10:14, 11 сеп 2019
      Не може маркировката да се направи с качествена боя и да издържи с години а не до първия дъжд?
    Последни новини