От х:

Днес в x:

22 °C

"Екопрогрес" боядисва зебрите до училищата вместо фирмата, спечелила поръчката

  Служители на общинското предприятие "Екопрогрес" боядисаха пешеходните пътеки в Хасково, дни преди първия учебен ден. Днес работници положиха боя върху две изтрити зебри на булевард "Стефан Стамболов" - до училище "Христо Смирненски" откъм Общинска полиция и до Математическата гимназия.

  Дейностите по обновяване на пътната маркировка в община Хасково трябваше да бъдат извършени от частна фирма ДЗЗД "Ахрида Билдинг", с която кметството сключи договор през октомври 2018 година след обявена обществена поръчка. В столичното обединение влизат софийската фирма "Парсек груп" и благоевградската "Растер юг". Прогнозната стойност на договора е 270 000 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на договора е до 30 ноември 2019 година или до достигане на максималната стойност на договора.

  Кметът на община Хасково Добри Беливанов заяви, че фирмата-изпълнител работи мудно и я определи като "несериозна". "Тъй като пред училищата не е положена маркировка, го правим ние. Това е в рамките на поръчката и парите ще си ги вземе ОП "Екопрогрес", което е възложител на поръчката", заяви градоначалникът. Той допълни, че на частната фирма не са преведени пари.

  Представителят на "Ахрида Билдинг" - Бончо Бонев беше категоричен, че фирмата си изпълнява задълженията по договора. Поясни, че са направили маркировка по булевард "Раковски", където е положен нов асфалт, направили по булевард "Съединение", а в следващия ден-два щели да направят на булевард "Васил Левски" и на улица "Дунав".

  Бонев уточни, че фирмата работи по график, възложен от "Екопрогрес", който бил актуализиран в четвъртък миналата седмица. Заяви, че не могат да изпълнят промените, тъй като вече имали създадена организация и няма как да се ангажират в момента с боядисване на пешеходните пътеки по булевард "Стефан Стамболов", заради което най-вероятно се е наложило "Екопрогрес" да извърши обновяването. Категоричен беше, че фирмата няма просрочия.

  Анета Кутелова


   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ha
   Haha
   40 -2
   17:01, 10 сеп 2019
   Това е фирмата, която откраде най-много от санирането в Хасково
  • 2
   Ax
   Axaxa
   24 -2
   19:19, 10 сеп 2019
   Хубаво са маркирали пукнатините... Повечето улици и булеварди вече приличат на бойно поле... Колкото до първия коментар - след октомври ще се продължи с Епизод 2: Умното усвоява и разкрасява
  • 3
   На
   Най-после
   38 -6
   19:31, 10 сеп 2019
   А те децата и в останалото време на годината пресичат, не само в учебно... А те и останалите хора имат нужда от зебрите, това знаете ли, НЕуважаеми управници... Такъв-онакъв предишния кмет, но градът беше зелен, подреден и чист... Сега бодат отвсякъде надписи "продава се", "дава се под наем"... Ама няма ни кой да купи, ни кой да наеме, хората бЕгаха.... И мръсно, мръсно и претупано навсякъде, пълно безхаберие.. .. Само мургавелници из улиците, ми вместо да им давате помощи бъдева, впрегнете ги пътеки да боядисват, оборка да правят, да метат, че ако и това не могат.... Тъжно е какво му се случва на този иначе южен, слънчев град....
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   26 0
   20:33, 10 сеп 2019
   Бонев, не говорете само за да си чешите езика!!! 30 ноември е след 2 месеца, платени са ви 270 бомбета, една пътека няма от кръговото на влизане от Кърджали до Общината! От 21 век до поликлиниката включително. Никъде в Европа няма подобни пътеки, било то жълти, сини или прекъснати- всичко е бяло и тип ЗЕБРА!! Свършете си работата един път поне! Мошеници и хайдути!!!
  • 5
   ..
   ...
   9 -1
   00:04, 11 сеп 2019
   Идете вижте улицата от страната на Г.Кирков входа на езиковата бомба 2 месеца можи да има
  • 6
   Ба
   Бат Кольо
   14 0
   08:33, 11 сеп 2019
   "Парсек" не беше ли на Т.Лилянов и Малкият Мавър?
   За един познат питам?
   Еееей, не се наядохте бееее!!!
   • По
    поздрав
    5 0
    09:49, 11 сеп 2019
    магарето марко
  • 7
   Ян
   Янков
   13 -1
   08:55, 11 сеп 2019
   След като има явно неизпълнение на поръчката,от "спечелилата" фирма, какво има толкова за обяснение.Прекратява се договора между Община Хасково и "Парсек" , и се пуска нов конкурс.
   Интересното е друго - защо е обявен конкурс, за тази поръчка, щом Екопрогрес има ресурс, да свърши реално работата?
   А Кмете, нещо да кажеш?
   • Ам
    Ами как...
    1 0
    12:12, 11 сеп 2019
    Как БелЯванов да не даде поръчката на Бевърлито... колко пари взе от тези 270 000лв...
  • 8
   Ив
   Иван Димитров
   8 -1
   10:14, 11 сеп 2019
   Не може маркировката да се направи с качествена боя и да издържи с години а не до първия дъжд?

  Хороскоп за 23.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Изразете по подходящ начин благодарността си към хората, които ви помагат. И вие, като всеки друг заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Ще получите това, към което се стремите. Благоприятно развитие на здравословен проблем, ваш или на близък човек.
  23.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се изкушавайте от разпространението на клюки и каквито и да било интриги. Напълно контролирате положението и не е нужно да се забърквате в сплетни. Послушайте съветите на ваш близък и не се доверявайте на прекалено усърден доброжелател. За някои от вас се открива възможност за избор, към който винаги сте се стремили.
  23.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Положителна оценка за работата ви с хората, нуждаещи се от вас. Всичко това ще ви носи дивиденти, от които предстои да се възползвате. И занапред ще бъдете лидер на онези, които ви вярват и се вслушват в съветите ви. Амбициите ви са и за много повече. Работете и ще успеете.
  23.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ви предстои важна среща, за която трябва добре да се подготвите. Не оставяйте нещата на случайността, защото това може да ви изиграе лоша шега. В личен план ще останете много доволни от нещо, което партньорът ви е направил специално за вас. Посветете му част от времето си, тъй като със сигурност го заслужава.
  23.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ще ви предложи вълнения и силни емоции. Ще останете приятно изненадани от човек, когото малко познават, но с добро отношение към вас. Подкрепата му ще ви мотивира да продължите усърдно в своята посока. Ако сте във ваканция ви очакват безгрижно време и много развлечения.
  23.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят е прекрасен за нови запознанства. Не се колебайте да говорите открито. Чарът ви е неустоим и дори да не прецените правилно ситуацията ще ви бъде простено. Не се увличайте в безсмислени спорове и не отдавайте твърде голямо значение на дреболиите.
  23.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
  23.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Толерантността и способността ви да разбирате човешката болка ще ви помогнат да се справите в деликатна ситуация. Ще се развълнувате от изненадата, която ви е приготвил скъп на сърцето ви човек. Любовно обяснение ще ви накара да се почувствате значими за някого и ще изпълни душата ви с нежни трепети.
  23.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  23.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ръководейки се от разума и желанията си, ще постигнете повече. Ще изберете това, което преценявате като най-добро за вас и няма да сбъркате. Не пропилявайте времето си да убеждавате някого в правотата на мислите си, погрижете се за себе си, но и не оставяйте у другите усещане за отчужденост.
  23.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Всички около вас имат не по-малка нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения. Мислете преди да обещавате, дали сте в състояние да ги изпълните. Бъдете искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви, фалша не е вашия стил. И без да се оправдавате, поемете отговорността за постъпките си.
  23.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С деликатното си поведение ще си спечелите приятели и ще насочите развитието на натоварваща ситуация в положителна насока. Повече слушайте, по-малко говорете и се отнасяйте с уважение към мнението на хората около себе си. Ще срещате подкрепа от партньора си.
  23.09.2019
  Последни новини