От х:

Днес в x:

Полагат надлъжна пътна маркировка през нощта в Хасково

    Надлъжна пътна маркировка в Хасково ще се полага и през нощта. Това заяви Бончо Бонев от частна фирма "Ахрида Билдинг", спечелила и сключила договор с община Хасково за обновяване на пътната маркировка в региона. Изявлението му е по повод упрека от страна на кметството, че фирмата не си върши съвестно работата.

    Във вторник служители на общинското предприятие "Екопрогрес" започнаха да боядисват пешеходни пътеки край училища в града преди първия учебен ден, а това трябвало да свърши частната фирма. Тогава кметът Добри Беливанов заяви: "Тъй като пред училищата не е положена маркировка, го правим ние" и допълни, че частната фирма е несериозна.

    Днес след обед служители на "Ахрида Билдинг" полагаха надлъжна маркировка по булевард "Освобождение" /Кържалийска/. Бонев поясни, че ще работят и през нощта през следващата една седмица, защото предвидените участъци са с интензивен трафик. Допълни, че ще бъдат обновени булевард "Васил Левски" и улица "Дунав".

    Бонев каза още, че сега нямат възможност да маркират пешеходни пътеки, защото се боядисват на ръка, а вече били направили организация за боядисване на надлъжната маркировка с машина. Направеният план бил на база зададения график от община Хасково, който бил променен в четвъртък миналата седмица. Той сам поясни, че в договора няма фиксиран срок за заявка на участъците за маркиране.

    Междувременно обаче хасковлии се жалват, че пешеходните пътеки в града са изтрити и почти никъде не се виждат. Избледняла и боядисаната преди два дни зебра на булевард "Стефан Стамболов" до училище "Христо Смирненски".

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ст
      Стамболийски
      5 -2
      20:16, 12 сеп 2019
      Сигнал до редактора на haskovo.net
      Уважаеми г-н Кръшков,моля да направите статия за село Стамболийски,община Хасково.
      Положена е частична настилка (казвам частична настилка,защото не е цялостно покрит пътя от табелата на с.Стамбилийски до разклона за с.Стамболийски),на която по закона за движение на МПС (ЗДвП) трябва да има пътна маркировка ,при която ,при зимни метеорологични условия,както и по закон,трябва да се сложи от община Хасково,тъй като село Стамболийски е към община Хасково.
      Подавам своя сигнал до вас за неположена пътна маркировка за движение по платното за движение,с което се създава потенциална опасност за всички жители и гости на село Стамболийски община ХАСКОВО.
      Моля ,да се отиде и да се направи репортаж или да се направи статия СПЕШНО,понеже времето си върви,а зимата наближава,да не стане после прословутата фраза "Зимата отново ни изненада"
      Благодаря ви предварително.
    • 2
      Сп
      Специалист
      5 -1
      22:08, 12 сеп 2019
      Може ли да направят и напречна маркировка щом правят надлъжна?
    • 3
      И.
      И.С.
      4 0
      21:42, 13 сеп 2019
      Първо на Бонев хората не правят маркировка на ръка. Второ хората на Бонев чакат да изсъхне моркировката, за да си вдигнат конусите, защото Вие селяндурите минавате през новата маркировка.Трето - има машини, но за да се вкарат голями там трябва да се затворят булевардите, което не е разрешено.Четвърто- гледайте си салатата и ракията, защото за полагането на маркировка не сте компетентни!!
    Последни новини