От х:

Днес в x:

Касови апарати отчитат грешка при издаване на бон, пишат на кочан

Касов апарат в хасковски магазин отчете грешка при издаване на касов бон. За това сигнализира читателка на Haskovo.net, която в ранния следобед днес си купила дреха от магазин. При опит да й издадат касова бележка, устройството отказало да работи. Появил се надпис "Грешка в документ продажба към НАП!". Заради създалата се ситуация продавачката написала бележка от кочан на клиентката.За да разберете за какво става дума трябва да знаете, че част от търговците са задължени да се снабдят с новите касови апарати до 31.03. 2019г. и много от тях вече са ги закупили и са ги пуснали в действие за да спазят новите разпоредби. Този касов апарат за който става дума е от новите касови апарати които трябва да отговарят на новите изисквания и при всяка продажба клиентът трябва да получава специален код, който да бъде изписан върху касовия бон. При продажба новите касови апарати трябва да осъществят връзка с НАП и да дадат заявка че чакат код. Когото получат кода от НАП той трябва да се разпечата на касовия бон на клиента с което ще стане ясно че НАП е регистрирало съответната сделка. В случая обаче връзката към НАП най-вероятно се е разпаднала и не е могла да бъде осъществена. При това положение клиентът не може да си получи касовия бон и магазина не може да приключи дневния си оборот! Питаме се дали НАП са подготвени за тази реформа?

Търговците се опасяват, че заради грешки в системата, може да се окаже, че не подават отчети от фискалните устройства в Националната агенция по приходите и това да доведе до принудително затваряне на магазини. Заради подобна ситуация преди около месец във Велинград бяха запечатани над 20 търговски обекта. Оказа се, че повече от 10 месеца търговците не са подавали отчети, за което те няма как да са знаели. Проблемът е бил в сървърите на приходната агенция.Тази ситуация доведе до създаване на страница на която всеки търговец с електронен подпис може да проверява отчетите на касовите си апарати за да е сигурен че са пристигнали благополучно в данъчното и няма да бъде глобен или обектът му да бъде затворен.

По думите на търговци от Хасково днес в някои от обектите не са могли да си пуснат дневните отчети, тъй като касовите апарати отново дали грешка.

Коментар по темата се очаква утре от Агенцията по приходите, към която изпратихме запитване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Лу
    луди
    47 -1
    19:35, 6 мар 2019

    Разбира се че данъчните не са готови.Да ви напомня ли колко време пък бяхме без търговски регистър (пълна излагация). Сега тепърва ще разберат че не са готови за подобна реформа с касовите апарати. Тия работи се мислят предварително.Сега ще създадат само хаос.Едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто е да го направиш.Пълна липса на кадри, пълна аматьорщина, само високопарни думи без никакво покритие.За да направиш това се иска акъл и организация.А дали пък е необходимо да се прави това изобщо си е друга тема.

    • Ан
      антимишок
      14 0
      07:50, 7 мар 2019
      Винетки,митници,а сега и НАП-каква реформа не са започнали да правят ГЕРБ без да се "осерат"?!А ма те не са"виновни,знаете кой е виновният!
  • 2
    Ни
    Никодимчо
    33 -2
    21:58, 6 мар 2019
    Циркът тепърва предстои, сега още нищо не е. Гарантирано от ГЕРБ!
    • Пф
      Пфуу
      12 -4
      22:36, 6 мар 2019
      От Бесепету имам 8 касои апарати на трупчета.
      Аман от реформи данъчни.
  • 3
    77
    777
    32 0
    22:26, 6 мар 2019
    Поредната чифутска схема да направим милионер някой евреин от софия с купуване на касови апарати.
  • 4
    Ке
    Кенанския Маймун
    21 0
    22:51, 6 мар 2019
    По времето на социализма произвеждахме полу-проводници
    ....
    А сега по бремето на капитализма само "цели голи проводници"
    ...
    Материала затъпя покрай мутрите и вече стругар не можеш да намериш , камо ли инженери :)
  • 5
    X
    X
    18 0
    23:30, 6 мар 2019
    Бяла каса се прилага в Белгия от 2019 година. Кога я стигна България и изпревари с тези 50 години изостаналост? Мизерията е на яве ама данъци ще се плащат!
  • 6
    Ке
    Кенанския Маймун
    6 -2
    03:03, 7 мар 2019
    Българина все се бара че е много умен , а всъщност сте тъпи и изостанали ганьовци от горе до долу .
    И още по лошо ще става
    ...Пример ?
    Ами търся редуктор под прав ъгъл за електромотор 10 киловата .В Америка ми го доставят за 2 дни.
    В Мутристана Бг фирма - за 3 месеца и 3 пъти по-скъпо.
    Най-добрия вариант е да го купя в Гяуристана от Китайските комунисти - ще пристигне за 40 дни :))
    ...
    А едно време Китайците купуваха стругове и редуктори от Народна Република България
    • 3l
      3L4D4
      3 -1
      13:54, 7 мар 2019
      Стой си в Америка селска пръчко.
  • 7
    El
    El
    1 0
    06:54, 7 мар 2019
    То и така и така магазин Дисни не дават касови белешки
  • 8
    Та
    Таня
    18 0
    07:00, 7 мар 2019

    Нека да ви кажа че в света няма друга държава с подобна практика за касовите апарати.Някой много малоумен го е измислил.Това е нещо подобно на наредбата за пръстовите отпечатъци в болниците.Да вземат да назначат по един данъчен във всяка фирма.Тепърва ще се разиграва този цирк пред очите ни.Защо тормозят българския бизнес, той и без друго е измъчен.Колко пъти ще се купуват нови касови апарати?До кога?Но какво ли може да се очаква като ни управлява пожарникар заобиколен от много "компетентни" около него.

    • Ке
      Кенанския Маймун
      4 -1
      08:14, 7 мар 2019
      Обаче добрите Гробари опростиха 8 милиона дългове на Мюфтийството :))
      ...
      "Зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов обясни пред медиите защо държавата ще опрости 8 млн. лв. дълг на мюфтийството."
  • 9
    Па
    Пак тъпотии
    8 -1
    08:15, 7 мар 2019
    Поредната глупост с “видими резултати” гарантирано от герб
  • 10
    Да
    датекс
    4 0
    09:25, 7 мар 2019
    188000 апарата по 240лв правят 45120000 разделете го на 2 фирми производители на касови апарати и си направете сметка кой колко е гушĺнал
Последни новини