От х:

Днес в x:

Областният посрещна в администрацията младежи от четири държави

Изображение 1 от 4

    Областният управител на област Хасково Станислав Дечев се срещна днес с младежи от четири държави, които са част от проекта „Creative Learners, Tomorrow`s Entrepreneurs“ по програма „Еразъм +“.

    Идеята за срещата е  на тийнейджърите от СУ“Д-р Петър Берон“ в Тополовград, а техни партньори са млади хора от град Аллкарас-Испания, селоВайноде-Латвия и хърватския град Дарда.

    Днес те представиха пред областния управител Станислав Дечев, заместника му д-р Стефка Здравкова и началника на РУО Хасково Христина Боева основните дейности по проекта и най-вече своите впечатления от международния обмен.

    Станислав Дечев презентира пред гостите си предимствата на Хасковска област, разказа им за младежките политики, които той инициира и подкрепя, както и за работата на създадения от него Младежки областен съвет за иновации.

    Младежите от Испания, Латвия и Хърватия разказаха, че вече са  посетили Александровската гробница, и църквата в с. Узунджово, а днес им предстои да видят и монумента на Света Богородица с Младенеца в Хасково. Бъдещите лидери и предприемачи от гостуващите делегации ще останат в региона до края на седмицата. Те посочиха още, че са много впечатлени от Хасковска област, от гостоприемството на тополовградските семейства, в които гостуват и най-вече от това, че местните хора са позитивни и усмихнати.

    Гостите бяха любопитни да разберат кои са най-ценните лидерски качества, които трябва да притежава един млад човек, за да успее. Според Станислав Дечев, безспорно първото условие за успех е младият човек да бъде добър ученик. Много важно е той да бъде и активен, особено в извънкласните занимания. „Защото всички ние сме различни, но опозвайки различията между нас, ставаме все по-близки. А това е и философията на Европейския съюз“, подчерта областният управител на Хасково.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Бр
      Браво!
      11 -8
      14:48, 6 мар 2019
      Само напред и много успехи на всички!
    • 2
      Ше
      Шекспир
      9 -1
      22:09, 6 мар 2019
      Областния ни го гласят за кмет , убаво ма момчето има умствен недостиг ептен ша я закъсаме .Ама от друга страна по закъсали от това дет сме СЯ,,,,,,,,,щасливи дни ще обземат този слънчев и безпреспективен град.
      • Ба
        Балзак
        2 -8
        22:38, 6 мар 2019
        Шекспир, явно трудно живееш. Иди си хвърли в рякат... Виж коментара
      • Ке
        Кенанския Майумн
        8 0
        22:47, 6 мар 2019
        Областния се срамува да каже че е завършил МГ "Тодор Велев" и носеше комсомолското знаме , кога Бай Президента се уволняваше от МГ-то
        ...
        На тва му викам "Пази Боже , сляпо да прогледа" :))
    • 3
      Аг
      агент Кольо Йовков
      2 0
      07:16, 7 мар 2019
      Малко си бяха наще ******и още докараха

    Още новини

    Последни новини