От х:

Днес в x:

Областният посрещна в администрацията младежи от четири държави

Изображение 1 от 4

  Областният управител на област Хасково Станислав Дечев се срещна днес с младежи от четири държави, които са част от проекта „Creative Learners, Tomorrow`s Entrepreneurs“ по програма „Еразъм +“.

  Идеята за срещата е  на тийнейджърите от СУ“Д-р Петър Берон“ в Тополовград, а техни партньори са млади хора от град Аллкарас-Испания, селоВайноде-Латвия и хърватския град Дарда.

  Днес те представиха пред областния управител Станислав Дечев, заместника му д-р Стефка Здравкова и началника на РУО Хасково Христина Боева основните дейности по проекта и най-вече своите впечатления от международния обмен.

  Станислав Дечев презентира пред гостите си предимствата на Хасковска област, разказа им за младежките политики, които той инициира и подкрепя, както и за работата на създадения от него Младежки областен съвет за иновации.

  Младежите от Испания, Латвия и Хърватия разказаха, че вече са  посетили Александровската гробница, и църквата в с. Узунджово, а днес им предстои да видят и монумента на Света Богородица с Младенеца в Хасково. Бъдещите лидери и предприемачи от гостуващите делегации ще останат в региона до края на седмицата. Те посочиха още, че са много впечатлени от Хасковска област, от гостоприемството на тополовградските семейства, в които гостуват и най-вече от това, че местните хора са позитивни и усмихнати.

  Гостите бяха любопитни да разберат кои са най-ценните лидерски качества, които трябва да притежава един млад човек, за да успее. Според Станислав Дечев, безспорно първото условие за успех е младият човек да бъде добър ученик. Много важно е той да бъде и активен, особено в извънкласните занимания. „Защото всички ние сме различни, но опозвайки различията между нас, ставаме все по-близки. А това е и философията на Европейския съюз“, подчерта областният управител на Хасково.

   Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Бр
   Браво!
   11 -8
   14:48, 6 мар 2019
   Само напред и много успехи на всички!
  • 2
   Ше
   Шекспир
   9 -1
   22:09, 6 мар 2019
   Областния ни го гласят за кмет , убаво ма момчето има умствен недостиг ептен ша я закъсаме .Ама от друга страна по закъсали от това дет сме СЯ,,,,,,,,,щасливи дни ще обземат този слънчев и безпреспективен град.
   • Ба
    Балзак
    2 -8
    22:38, 6 мар 2019
    Шекспир, явно трудно живееш. Иди си хвърли в рякат... Виж коментара
   • Ке
    Кенанския Майумн
    8 0
    22:47, 6 мар 2019
    Областния се срамува да каже че е завършил МГ "Тодор Велев" и носеше комсомолското знаме , кога Бай Президента се уволняваше от МГ-то
    ...
    На тва му викам "Пази Боже , сляпо да прогледа" :))
  • 3
   Аг
   агент Кольо Йовков
   2 0
   07:16, 7 мар 2019
   Малко си бяха наще ******и още докараха

  Още новини

  Хороскоп за 13.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
  13 авг 2020
  Последни новини