От х:

Днес в x:

1 °C

Областният посрещна в администрацията младежи от четири държави

Изображение 1 от 4

  Областният управител на област Хасково Станислав Дечев се срещна днес с младежи от четири държави, които са част от проекта „Creative Learners, Tomorrow`s Entrepreneurs“ по програма „Еразъм +“.

  Идеята за срещата е  на тийнейджърите от СУ“Д-р Петър Берон“ в Тополовград, а техни партньори са млади хора от град Аллкарас-Испания, селоВайноде-Латвия и хърватския град Дарда.

  Днес те представиха пред областния управител Станислав Дечев, заместника му д-р Стефка Здравкова и началника на РУО Хасково Христина Боева основните дейности по проекта и най-вече своите впечатления от международния обмен.

  Станислав Дечев презентира пред гостите си предимствата на Хасковска област, разказа им за младежките политики, които той инициира и подкрепя, както и за работата на създадения от него Младежки областен съвет за иновации.

  Младежите от Испания, Латвия и Хърватия разказаха, че вече са  посетили Александровската гробница, и църквата в с. Узунджово, а днес им предстои да видят и монумента на Света Богородица с Младенеца в Хасково. Бъдещите лидери и предприемачи от гостуващите делегации ще останат в региона до края на седмицата. Те посочиха още, че са много впечатлени от Хасковска област, от гостоприемството на тополовградските семейства, в които гостуват и най-вече от това, че местните хора са позитивни и усмихнати.

  Гостите бяха любопитни да разберат кои са най-ценните лидерски качества, които трябва да притежава един млад човек, за да успее. Според Станислав Дечев, безспорно първото условие за успех е младият човек да бъде добър ученик. Много важно е той да бъде и активен, особено в извънкласните занимания. „Защото всички ние сме различни, но опозвайки различията между нас, ставаме все по-близки. А това е и философията на Европейския съюз“, подчерта областният управител на Хасково.

   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Бр
   Браво!
   11 -8
   14:48, 6 мар 2019
   Само напред и много успехи на всички!
  • 2
   Ше
   Шекспир
   9 -1
   22:09, 6 мар 2019
   Областния ни го гласят за кмет , убаво ма момчето има умствен недостиг ептен ша я закъсаме .Ама от друга страна по закъсали от това дет сме СЯ,,,,,,,,,щасливи дни ще обземат този слънчев и безпреспективен град.
   • Ба
    Балзак
    2 -8
    22:38, 6 мар 2019
    Шекспир, явно трудно живееш. Иди си хвърли в рякат... Виж коментара
   • Ке
    Кенанския Майумн
    8 0
    22:47, 6 мар 2019
    Областния се срамува да каже че е завършил МГ "Тодор Велев" и носеше комсомолското знаме , кога Бай Президента се уволняваше от МГ-то
    ...
    На тва му викам "Пази Боже , сляпо да прогледа" :))
  • 3
   Аг
   агент Кольо Йовков
   2 0
   07:16, 7 мар 2019
   Малко си бяха наще ******и още докараха

  Още новини

  Хороскоп за 26.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
  26 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
  26 яну 2020
  Последни новини