От х:

Днес в x:

Ученици посетиха полицията, запознаха се криминалната обстановка

Изображение 1 от 3

    Второкласници от хасковското ОУ „Иван Рилски” се запознаха отблизо с професията полицай. Те видяха условията на труд за униформените и разбраха колко отговорна, рискована и необходима за обществото е тяхната професия. Учениците придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие.
    Децата видяха дежурната част на районното управление, системата за спешни повиквания 112 и как се осъществява комуникация с автопатрулите. Те научиха кога и на кои телефони да търсят помощ, когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората. Разбраха, че полицията не само разкрива престъпления, но и се стреми да ги предотвратява.

    Малчуганите се впечатлиха от униформата на действащите полицаи и от различните атрибути, с които те са оборудвани при провеждане на акции – палки, белезници, стоп палка, радиостанция. По време на срещата учениците се запознаха с криминалната обстановка в района и начина на работа на полицаите и инспекторите в Детска педагогическа стая. Служителите на полицията отговориха и на въпроси, касаещи цялостната работа на РПУ-то, която има отношение и към противообществените прояви.

    Такива срещи имат за цел да популяризират дейността на полицията, за да повишат правната култура на подрастващите. За успешната превенция на правонарушенията на непълнолетните и малолетните са необходими усилия от страна и на цялото общество.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ni
      Nina
      6 -2
      20:18, 7 юни 2018
      Стига с това Рилски!Да пръднат и веднага новина!В тоя град сякаш има само Рилски,Смирненски и Климент.
    • 2
      Рз
      РЗИ, привет
      1 0
      22:19, 8 юни 2018
      На тоя защо еполетите са му пусти?

    Още новини

    Последни новини