От х:

Днес в x:

Ученици от ФСГ слушаха лекция за съдебната система

Изображение 1 от 2

    Над 25 ученици присъстваха на втората за годината лекция в Административен съд – Хасково. Тя е част от образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

    Младежите бяха от 10 „е“ клас на Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ – Хасково. Те слушаха урок на тема „Съдебната система в Република България“, представен от съдебния администратор Вася Петкова. Тя разясни на учениците въпросите свързани със структурата на съдебната система, функциите на съдебната власт, разделението на властите и представи кратка информация, свързана с Върховния административен съд и административните съдилища, като част от съдебната система в България. На участниците в урока бяха представени и кратки видеа, свързани с историята на Административен съд – Хасково и работата на съдилищата в страната.

    Следващите уроци, по теми свързани със съдебната система на България, ще се проведат през май, като тогава гости ще бъдат ученици от друга специалност на ФСГ в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Го
      гост
      7 0
      19:29, 24 апр 2018
      Обясниха ли защо всички наркотрафиканти и корумпирани в Хасковско са на свобода?
    Последни новини