От х:

Днес в x:

7-а степен по Рихтер: половината Хасково в руини. Преглед на печата

Катапулт на Е-80, пише във водещо заглавие на първа страница "Новинар юг" днес. В текста четем за вчерашната катастрофа на международния път, при която циментовоз се натресе в аварирал камион.

7-а степен: ½ Хасково в руини, четем още на първа страница. При земетръс от 7-а степен по скалата на Рихтер повече от половината сгради в областния град ще рухнат. Това заявява в интервю за вестника инж. Тончо Тончев, шеф на хасковската камара на инженерите в инвестиционното проектиране. Цялото интервю с него е публикувано на 6 и 7 страница в броя.

Дялнаха 7 часа от допитването за битака, акцентира изданието на втора страница. Има се предвид, че подписката с искане за референдум в Димитровград е стартирала по-късно от обявеното.

Близнаците невинни. Съдят МВР за убийство, четем на трета страница. Върховният касационен съд оправда Йонко и Георги Илчеви за убийството на баща им Радослав. Иск срещу държавата в лицето на МВР и прокуратурата обаче засега не е обсъждан, казва адвокатът им Димо Стоянов. Двамата братя прекараха близо 2 години по арести и затвори, майка им се самоуби, а дядо им почина от притеснения.

Спряха взрив в котелно, четем още на страницата. Инцидентът е станал вчера на ул. "Тимок" в Хасково.

Затвориха тоалетни в Спортното заради теч, пише още на страницата. Санитарната инспекция е издала предписание до 7 дни тръбата, която тече, да бъде ремонтирана.
Всъщност "тръбата, която тече" тече точно през кухнята на "Дусман" в която се приготвя храната за всички детски градини, социални заведения и болницата в Хасково.
Подобна и е информацията в "Хасковска Марица" – заглавието е "Затвориха WC-тата на спортното".
Без коментар.
И кметовете на ДПС зад Георги Иванов, четем на 4 страница. Дори селските управници от партията на Доган подкрепиха вчера градоначалника, четем в материала.

Бойса реже пловдивски бизнесмени, с това заглавие открива броя си днес "Хасковска Марица". Бившият на Емилия отказал инвестиция в пловдивския бар "Ремикс".

ДПС прецака партиите за РИК, съобщава още от първа страница изданието. Доган вкара 5 свои в централната и районните избирателни комисии. Царят остава с 4, въпреки, че има повече депутати, а принципът е точно численото присъствие в парламента. Този факт сега може и да изглежда незначителен, но само след малко повече от месец ще разберем за какво иде реч, когато Доган отново ни мине отзад.

35 села скочиха в защита на кмета Георги Иванов, ентусиазирано съобщава вестникът от втора страница. Става дума за вчерашната изява на селските кметове, които подкрепиха шефа си срещу ДАНС, данъчното, прокуратурата и други държавни институции.

Прокурори и полицаи под строй на разпит, четем в акцента на трета страница. Вчера магистрати от Националната следствена служба са разпитвали дознатели от хасковското РПУ, както и служители на гранична полиция. Разпитите са във връзка с проверка срещу районния прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров.

ДАНС влиза в съда преди шефските избори, четем на 4 страница. Тема на публикацията са предстоящите рокади сред шефовете на съдилища в Хасково и областта.

Димитровградчанинът Николай Койчев се пуска в "Сървайвър", четем на 16 страница в броя. Днес екип на bТV ще снима филм за него в родопското село Загражден.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини