От х:

Днес в x:

Доган прецака Царя за избирателните комисии, включително в Хасково

Ахмед Доган успя да прецака Симеон и неговата партия НДСВ, като пробута петима свои представители в централната избирателна комисия и във всички районни комисии за евроизборите, включително в Хасково. Това стана ясно на проведените днес консултации за съставянето на РИК при областния управител Райна Йовчева.

Партийното представителство в комисиите зависи от численото присъствие на дадена партия в българския парламент. Въпреки това в състава им влизат по петима представители на ДПС, а само 4 на НДСВ, въпреки че царят има повече депутати от Доган. Тази структура на ЦИК се репродуцира задължително във всички районни комисии в страната.

Управляващата в коалиция БСП обаче ще има 9 свои хора в районната избирателна комисия. Червените претендират и за председател на РИК, като предлагат бившия шеф на ОбС в Хасково Димитър Велев.

ГЕРБ ще има един свой човек в комисията. Няма логика, при положение, че имаме петима евродепутати, а изборите са точно за европейски парламент, коментира областният им лидер Иван Петров. ДСБ на Иван Костов и движение "Напред" на бизнесмена Ковачки също ще имат по един представител в РИК. Атака и ОДС – по двама.

От опозицията поискаха техен човек да е председател, заместник или поне секретар на РИК. Решението ще бъде на областния управител Райна Йовчева, която ще предложи състава на РИК пред Централната избирателна комисия до 16 април.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини