От х:

Днес в x:

Фекалии в детската кухня на Дусман, ХЕИ затвори клозета на Спортното

Заповед за временно спиране използването на санитарните възли на първия етаж в Спортното училище в Хасково са издали инспекторите от РИОКОЗ.


Причина за това са спуканите тръби за отходната канализация, които минават през кухнята на фирма "Дусман". Тя се намира в същата сграда, а оттам се изпраща храна за детските градини, социалните заведения и болницата в Хасково. Днес майстори сменяха спуканите тръби.


241 проверки общо са извършени от инспекцията през изминалата седмица. Издадени са 59 предписания. Спрени от експлоатация са хранителен магазин и едно заведение за обществено хранене. Две предписания са издали инспекторите за лоша хигиена, две за тютюнопушене и едно за липса на етикетировка. Един от проверените обекти е затворен временно заради мизерия, съобщават от инспекцията.

За същия период Дирекция "Надзор на заразните болести" съобщава за осем души, заболели от ентероколит и двама с колиентерит. Регистриран е по един случай на вирусен хепатит и салмонеоза. Четирима са заболели от лаймска борелиоза. Случаите с остро респираторни заболявания са 62. От инспекцията съобщават, че няма регистрирани епидемични взривове за периода.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини