От х:

Днес в x:

„Заря“ с нови тоалетни, асансьорът чака акт 16

    Част от ремонтите в читалище „Заря“ вече приключиха. Готова е рампата и е монтиран подемника за хора с увреждания, което осигурава достъпност до институцията. Средствата са отпуснати по проект „Осигуряване на достъпна архитектурна среда за културни, исторически и спортни обекти за хора с увреждания” за 57 000 лева, изготвен от община Хасково и реализиран от читалището. Приключи и изграждането на асансьора, за който се чака издаване на акт 16 – документ за въвеждане в експлоатация. Очаква се до края на седмицата съоръжението да заработи, обясни секретарят на читалището Александър Милушев.

    Посетителите на културната институция вече ще могат да ползват и обновени тоалетни, които се намират на приземния етаж, на мястото на бившата пушалня. За ремонта им са вложени 30 000 лева от общинския бюджет. В отделенията за мъже и жени има по две клетки, както и мивки.

    Предстои да се направи ремонт на отоплителна и вентилационна система на читалището за 214 000 лева. За целта до края на седмицата ще бъде обявена обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител. Предвижда се газификация на сградата, пълна подмяна на котелната и отоплителната инсталация, изграждане на вентилационна инсталация. Повече от 25 години голямата зала на читалище „Заря“ не се отоплява през зимата, досега не е имала изградена система за охлаждане и вентилация. Заради студа през зимата голямата зала оставаше неизползваема, тъй като не може да се отоплява.

    Предстои да се направи ремонт и на сцената. Подписан е договора по програма "Трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020", като проектът включва обновяване на осветителната и озвучителна инсталация в залата. Предвидените средства са близо 700 000 лева. Към момента се изготвя документацията за обявяване на обществена поръчка. Сегашното осветление е от преди около 60 години.

    Предстои и ремонт на покрива на читалището, който ще бъде включен в обща обществена поръчка за текущи ремонти на общински сгради през тази година, поясниха от община Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ке
      КЕНАНСКИ МАЙМУН
      10 0
      17:02, 24 яну 2018
      Браво
    • 2
      Бл
      блуза
      7 -7
      17:18, 24 яну 2018
      Много голям търбух ! Лапа, лапа хей...
    • 3
      11
      111
      13 -1
      18:39, 24 яну 2018
      6 климатика има на фасадата и 6-те са сложени с ануса си,никаква симетрия и чувство за естетика,но те "майсторите" са такива...Иначе тоалените са супер,само надписа можеше да е малко по-дискретен!Пазете ги чисти!
    • 4
      Пе
      Петър Кирилов
      7 -9
      18:57, 24 яну 2018
      Колко ли пари от тази обществена поръчка са отишли в стомаха на този секретар на снимката. Хвала за прекрасните клекала. След лапачката ще ги ползва лично. Каква привилегия.
      • За
        Запозната
        5 -2
        23:43, 24 яну 2018
        Интересно ми защо са с общински пари като там се смъкват сумати пари от “ такса тоалетна “- 0.50 лв
      • Гр
        гражданин
        2 -3
        09:46, 25 яну 2018
        Ти май не прочете изцяло статията "обществена поръчка при която общината отпуска средствата" и ако някой е прибрал нещо то надали ще е човекът от снимката
    • 5
      Пр
      принцесата от Монако
      5 -4
      08:59, 25 яну 2018
      Добре,че предишният екип на кмета осигури парите за ремонтите,ако останеше на сегашните недоразумения,нищо нямаше да стане!!!
    Последни новини