От х:

Днес в x:

Областният представя Хасково на официалната церемония за Европредседателството

Областният управител на Хасково Станислав Дечев е гост на церемонията по откриването на Българското председателството на Съвета на ЕС.

Официалният старт на Председателството ще бъде даден тази вечер в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата. Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма.

Химнът на Република България ще бъде изпълнен от Детския хор на Българското национално радио. Очакват се встъпителни речи от министъра за Българското председателство Лиляна Павлова, от президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателя на Република България Бойко Борисов.

В културната програма на едночасовата церемония са включени изпълнения на камерния ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласният”, вокалната акапелна формация „Ева Квартет”, Стоян Янкулов и ансамбъл „Чинари”, Националния фолклорен ансамбъл „Българе”, инструменталната формация „Булгара” и Крис и Велин.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Pe
    Petko
    31 -8
    12:20, 11 яну 2018
    Балабар Петко с мъжете!
  • 2
    Iv
    IVO
    27 -8
    12:33, 11 яну 2018
    На Делянчо назначението......
  • 3
    Му
    Мушмурок
    15 -17
    13:07, 11 яну 2018
    Дядо Добри защо не са го поканили? Защото никой не го иска :D
  • 4
    Ка
    Кадир
    22 -7
    13:21, 11 яну 2018
    тоз станчо областния е много УМЕН ама МНОГО УМЕН най умния, затова всички от МААЛАТА РЕБУЛИКА ,чакаме пак за исборите да гласуваме зад него.
  • 5
    За
    Запознат
    13 -4
    13:36, 11 яну 2018
    И депутатите от Хасково ще са там... ама тях кучета ги яли. Те не представлявят Хасково явно...

Още новини

Последни новини