От х:

Днес в x:

20 °C

Рона, Тангра и Галаксико си поделиха медалите

България танцува в Димитровград през изминалите два почивни дни. Над 200 бяха участниците в четвъртото издание на фестивала, който има статут на национален и се организира от Община Димитровград, Българска спортна танцова организация и Детски и младежки център Димитровград.

В събота бяха играни латино шоу и танцово шоу, неделният ден бе отреден за класика и характерни танци. На състезателната площадка се редуваха предимно нашите Рона и Тангра, и Галаксико за домакините. Достойна конкуренция имаше в отделни категории и възрастови групи от Студио G, балет Пик и Дива Денс. Журирането бе по утвърдилата се през последните години скейтинг система на IDO (International Dance Organization) . В съдийската бригада цареше сравнително единомислие и единодушие. Главен съдия бе Милена Налбантова, международен съдия. По-слабото присъствие на състави от страната може би се дължи на трудните финансови условия за развитие на модерния танц. Вероятно към това се добавя и факта, че тази година димитровградския фестивал не носи точки за класиране, заради наказанието наложено от БСТФ.

Нищо не попречи на участниците да се състезават като за световно. Най-оспорвана бе битката за медали при солата, където завиден брой малки и по-големи звезди блеснаха с качествата си. Изпълненията стават все по-главозамайващи, костюмите – фантастични, децата – технични и мотивирани за добро представяне.

Снимки от фестивала вижте тук: slide или тук!,

Ето и класирането по медали

ТАНЦОВО ШОУ I II III ДР.
До 8 год.     
Тангра 3    
Рона 32 
9-11 год     
Тангра 4212
Рона  1 2
Галаксико  11
12-15 год     
Тангра 31 2
Галаксико1322
Рона  22
Над 16     
Галаксико321 
Тангра 221 
Рона   12
Студио G 1  

ХАРАКТЕРНИ ТАНЦИIIIIIIДР.
До 8 год.    
Рона1   
9-11 год      
Тангра 42 3
Рона  22  
Силует     1
12-15 год     
Галаксико2221
Тангра 21  
Рона 1 1
Силует    2
Дива Денс   3
Пик   3

КЛАСИКАIIIIII ДР.
До 8 год.     
Рона1    
Парисов 1   
9-11 год     
Тангра 1 11
Рона  1  
12-15 год      
Тангра 2   
Галаксико 2   
Рона  2 
Над 16    
Тангра 21   
Галаксико11  
Рона  21
Дива Денс 11 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете да инвестирате и да привличате другите да участват във вашите проекти. Днес се постарайте да изложите идеите си така, че да спечелите възможно най-много поддръжници. Ще имате късмета да се запознаете с интересна личност, която ще ви очарова и заинтригува. Внимавайте обаче за подводни камъни. Вечерта ще съумеете да свършите доста полезна работа, ще останете доволни.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви ще е добро и няма причина да не останете доволни от днешния ден. Нуждаете се от промяна на обстановката, и ако към желанията ви се включат приятели, със сигурност няма да съжалявате. Денят е подходящ и за пътешествия и романтични срещи. Насочете се към любими места и хора.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете рационални и практични, като мобилизирате максимално силите си за да преодолеете надигащата се вълна. За хората на умствения труд се очертава напрегнат ден. Да внимават за здравето си всички, които са на работното си място. Характерно за всички ще бъде понижен жизнен тонус.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансовата стабилност, която отдавна очаквате и от която така силно се нуждаете напоследък, тази седмица ще стане реалност. Положените от вас усилия започват да дават все по-осезаем резултат и радостта ви е напълно заслужена. Няма от какво да се притеснявате и можете спокойно да планирате бъдещите си стъпки.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще вървите с късмета си днес. Улеснени ще бъдете и от добре свършената си до тук работа, така, че бъдете смели и не се предавайте пред проблемите. В хода на работата ви е възможно да се откажете от своя идея в името на по-добра. Силите ви ще стигнат да я реализирате по-скоро.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Проявете повече толерантност и ще се изненадате от това, колко приятен може да бъде денят ви. Вслушайте се в съветите на деловите си партньори и ще увеличите значително състоянието си. Намерете време и за семейството си. Текат важни промени, които като че ли изпускате. Отворете очите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате изявени шансове за успех в професионалната сфера. Заемете се сериозно със задълженията си, не ги оставяйте за следващия ден. Ще получите оферта, която силно ще ви заинтригува. Не пропускайте възможността да пътувате, ако ви се предложи такава. Сигурно е, че ще бъде приятно..
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би днес не ви се поема отговорност и свързвате деня с безпаметния мързел, на който смятате да се посветите. Не се поддавайте на опитите да разрушат идилията ви. Най-сигурно е да не вдигате телефона и да не отваряте на никого. Вие преценете.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако делата ви позволяват ограничете контактите и изявите си днес. Но, предвид срочността и договореностите ви повечето от вас ще бъдат на свето място. Ако не пристъпите с открито сърце в интимната си връзка, не очаквайте взаимност. Възможни са разкрития и раздели, но може пък да са за добро.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се работоспособни днес, затова едва ли ще се намери нещо, което да ви се опре. Вие не обичате да оставяте нещата недовършени, дори това да ви коства доста усилия. Днес ще свършите много полезна работа и това ще ви накара да се чувствате доволни от себе си. Намерете време и за разтоварване. Вечерта може да се срещнете с приятели.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е благоприятен за разрешаване на лични проблеми и възстановяване на контактите с важни за вас хора. Деловите ви ангажименти са ниво и ви носят очаквания успех. Време е да помислите за разширяване на дейността си.
16 юли 2020
Последни новини