От х:

Днес в x:

Гласят репетиционната зала в Младежки център за ритуална?

Засега единственото сигурно е, че повече бракосъчетания в зала "Хасково" няма да има

Въпроси за ритуалната зала получихме по-рано през август, във връзка със сватби през септември. Ние сме сайт с уникални коментари. Там също се появиха твърдения, които в интерес на истината бяхме подочули. Та решихме да попитаме институциите.

В Младежки център никаква видима индикация за ремонтни дейности или подготовка за такива няма. Директорът Елена Шопова е в отпуска, нейн заместник е Васко Димов. Той веднага вдигна телефона си, но за съжаление, не можа да каже нищо за предстоящо саниране или ремонт. „От два дни замествам и не съм в течение, от Общината ще знаят”, обясни Димов.

Зам. кметът Минко Ангелов беше в течение. Той обаче потвърди единствено, че предстои ремонт и саниране на Младежкия център по европроект. Конкретно за залата посочи като компетентен  другия зам.кмет -Нели Станева.

Нели Станева потвърди веднага. Залата на Тангра ще става ритуална зала. Но не можа да каже кога. „Проектът е в начален етап, не мога да кажа кога ще бъде това. Още нещата са в идея”, посочи тя. Окончателно може да се каже за досегашната ритуална зала „Хасково” - тя остава за ползаване от Общински съвет и за презентации и няма повече да се ползва за бракосъчетания. Ритуалната зала остава в „Кирковото училище” (Синята къща). В края на разговора, допълни, че репетиционната зала на Тангра е идея, но може да има още подходящи за встъпващите в брак двойки и въпросът с ритуалната зала още ще се обсъжда.

В началото на юли бе обявено, че венчавките през август ще се извършват в Синята къща. Тогава бяха заявени около 15 сватби там и още толкова изнесени бракосъчетания.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини