От х:

Днес в x:

Актрисата Иванка Шекерова ще води театралната школа в Младежкия център

С утвърдени кадри и нови лица Младежкият център в Хасково стартира новата си учебно-творческа година.

Началото ще бъде отбелязано официално на първи октомври от 18.30 часа с премиерното концертно изпълнение на оперетата „Който не работи, не трябва да яде” от подготвителната група на детски хор „Орфей”.

Преди това всеки, които желае, може да получи информация за творческите формати, които през тази година Младежкия център ще развива. Преподавателите ще очакват гостите с информация от 18 часа във фоайето на Центъра.

И през тази година екипът на Младежки център продължава да посреща млади таланти в Детска вокална група „Орфейче“, в Танцов ансамбъл „Южняче“, в Детски хор „Орфей“, в Школата по етнография и история, в Мажоретния състав и във фотографската школа, в Музикалната школа и Школата по хип – хоп, в Китарната школа. Нови попълнения очакват и в Астрономическата обсерватория. От миналата година са възстановени заниманията и ще продължат и през тази и в балетна школа „Алегро“. Младият художник Даниел Русев, който също от почти година развива децата в Школата по изобразително изкуство „Дъга“ продължава да работи. В  Младежкия център се помещава и Превантивно-информационният център по наркотични вещества, чиито доброволци участват в различни събития от обществения живот на Хасково.

След дългогодишна си работа с младите театрали и оставяйки зад гърба си десетки награди, завоювани от трупите на театър “Пинокио“, „Алеркино“ и „Малък театър зад пазара“, Румяна Георгиева отстъпва сцената на Младежкия на Иванка Шекерова. От новия сезон паралелно с репетициите си като част от трупата на Драматично-кукления театър „Иван Димов“ в Хасково актрисата и певица  ще ръководи и театралната трупа на Младежкия център.

И още в началото на творческата година новият ръководител на театралите тръгва с летящ старт и лов на таланти. За 2-ри октомври от 15 до 18 часа Иванка Шекерова е обявила кастинг за желаещите да се занимават с театър.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    По
    ПОЕТА БУУУХЕМ
    16 0
    19:45, 30 сеп 2019
    Шекерче, чичо елин ще помага ли за кастинга, или ще търсиш нещо по-младо?
  • 2
    Иванка Шекерова!
    Поне да не беше споменавано че е в хасковския театър! Посмешище, нагласена работа!
    Катя Демирева се възползва от поста си и прави промени навсякъде! Мразена от всички школи в младежки център! Власт със срок, дойде ли новия кмет Катето изхвърча! А за школата на Ванчето, много късмет и желая, но само трябва да и е известно, че успехите на школата на РУМЯНА ГЕОРГИЕВА са недостижими! Школата беше в разцвета си, сега е една дупка на аматьори! Летвата е висока, а Зелената Ваня има доста хляб да яде! Работата не е само етюди и рисуване, скъпа!


    Идиоти с ниво!

    Школи като Арлекин, Малък младежки театър зад пазара и други ще бъдат направени трудно!
    • Ив
      Иванов
      1 0
      10:59, 30 дек 2019
      Без да се обижда никой. Защо просто не попитате някой актьор да ви обясни къде реално са проблемите, защото те се виждат на сцената в "подготовката" на децата, които повече си мислят че играят и им липсват елементарни A и Б ...да не говорим за диалекта? Не е проблема в човешките отношения на преподавателя и никак не искам да засегна, който и да е било. Проблема се крие в професионалните насоки. В повечето случаи това повече пречи отколкото да помага. Друг е случая ако децата ходят за да си запълват интересно свободното време, но във всички случаи на децата им е нужен човек врял и кипял на сцената.
  • 3
    Ян
    Янко Митев
    5 -13
    07:42, 1 окт 2019
    Браво! Отличен избор! Ваня е висока летва.Младите... Виж коментара
    • Пи
      ПИЯНКО митеф
      6 0
      09:49, 1 окт 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    !!
    !!!!!
    8 -2
    15:17, 1 окт 2019
    Само тази година 4-ма от театралната школа на РУМЯНА ГЕОРГИВА бяха приети в НАТФИЗ ! Да не говорим предишни години колко още много други са приемани в НАТФИЗ и други театрални училища! Успехи, обмени, награди - неизброимо много през годините! Школата на Руми и самата тя - това е ИНСТИТУЦИЯ ! Няма как да бъде направено дори нещо близо до театралната школа на Румяна!
  • 5
    Ру
    Румяна Георгиева
    3 -4
    14:59, 2 окт 2019
    Моля бившите ми ученици да спрът да пишат глупости!!!!
    Аз работих 3 години след възрастта за пенсия и се оттеглих в заслужена почивка.
    Никой не ме е пъдил!!!
  • 6
    Ру
    Румяна Георгиева
    7 0
    17:05, 2 окт 2019
    Горният пост не е писан от мен. Истината е различна. И не допускам правописни грешки! Има време да се изясни всичко!Между другото - 5 мои възпитаници са в НАТФИЗ и 2 в НБУ.
  • 7
    Те
    театрал
    7 0
    17:07, 2 окт 2019
    Не си позволявайте да пишете от името на Румяна Георгиева!!!
  • 8
    В
    В
    7 -1
    18:21, 2 окт 2019
    Румяна е религия
  • 9
    Ди
    Диляна Петева
    3 -5
    14:23, 9 окт 2019
    Оставете хората да работят и да се доказват с това което наистина могат да правят, вместо да бързате да съдите. Никой не може да забрани на никой да работи и да развива дейностите си ако има желание за това. И ако трябва да съм напълно честна статистика като 7 възпитаници за 20 години, не е много добра статистика и по добре на не се споменава! Успех!
Последни новини