От х:

Днес в x:

Димитровград ще кандидатства за 1,8 милиона лева за изграждане на Младежки център

Община Димитровград да кандидатства по Национален план за възстановяване и устойчивост за изграждане на младежки център, по предложение на кмета на общината Иво Димов. Предложението ще се гласува на идното заседание на ОбС Димитровград.

Стойността на финансиране е 1 800 000 лева и е 100% осигурена по програмата, пише в докладната. Целта на процедурата е изграждане и осигуряване на ефективно функциониране през първите години на младежки центрове, които предоставят разнообразни дейности (вкл. международни дейности) и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.

Предоставяните дейности трябва да отговарят на най-високите стандарти в областта на младежката дейност и да подпомагат преодоляването на социалната изолация и непригодността за пазара на труда. Дейностите в центровете трябва да са ориентирани и към пазара на труда чрез осъществяване на формални или неформални партньорства с местния бизнес. Центровете трябва да се стремят към постигане на по-висока приложимост към пазара на труда, по-добро качество и по-ясен приобщаващ характер на неформалното образование като основен подход в младежката работа.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    не младеж
    16 -3
    15:38, 17 ное 2022
    То хора няма в Димитровград,още по-малко младежи.За какво не се ориентирате нещо друго да построите?!Иначе шапка свалям на Иво Димов,много разтропан и кадърен кмет,браво!!!Открийте подходящи работни места за образовани млади хора,осигурете им достойни заплати,те сами ще се върнат.Независимо дали има младежки център или не.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини