От х:

Днес в x:

От хасковския зоопарк се погрижиха за болна дива лисица

Изображение 1 от 2

    Диво болно лисиче е било прибрано късно снощи по сигнал от зоопарка в Хасково към фондация "Дивите животни". Лисанът бил доста социален и често преминавал през пешеходните зони в зоокъта на „Кенана“. В лесо-парка има популация на лисици и има много случаи, в които търсят социализация и идват при нас, разказаха гледачите на животни.

    Конкретно лисиче обаче било в доста неугледен външен вид и сигналите от хора, които го срещали да се разхожда между клетките, зачестили. Заради това се наложило улавянето му и е потърсена помощ от фондация "Дивите животни", чиято основна дейност е свързана с лечението и доотглеждането на осиротели или пострадали диви животни и освобождаването им обратно в природата.

    Сътрудникът по приемане на сигнали от неправителствената организация Галя Пухлева е прибрала лисичето, за което е установено, че е болно от саркоптична краста. Заразата е доста пагубен за лисиците, представлява краста и дори в много случаи може да застраши лисичата популация. Предава се чрез контакт и може да засегне и други диви животни.

    Лисичето е взето от Фондацията и ще бъде лекувано, за което много сме им благодарни. След интервенциите вероятно ще бъде върнато обратно в природата, но тъй като е много социално, може и да бъде дарено в някои от зоопарковете в страната, където имат нужда от запълване на популацията си от лисици, посочи директорът от Зоопарка в Хасково Валентин Ахтаров.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ло
      ловец
      6 -1
      15:44, 17 ное 2022
      Не знаех,че крастата е вирусно заболяване!!!Пишещите дали да не прочетат малко повече и тогава да казват кое какво е.Крастата се причинява от кърлежи,значи е паразитно,заразно заболяване.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини