От х:

Днес в x:

Да подкрепим шампионите от ТАНГРА

ТАНГРА и градът. Сн.: Величка Атанасова. И тази година парижката фотографка, родена в Хасково и танцувала в ТАНГРА направи фотосесия с артистичните момичета.

Неудържимите от ТАНГРА се готвят за участието си на Световна купа (по календара на IDO) по класически танц, модерн и джаз танц в Полша. Състезанието е от 3 до 9 декември, състезателната програма се репетира усърдно. Тя включва 17 солови танца, 10 дуета, 4 малки групи и 2 формации. Общо 14 са танцьорите, които ще имат шанса да заминат, заради високите разходи по пътуването. 400 лв. минимум се получава средно на дете, без таксите участие, които добавят по 20 EU за дете на танц. „Ако финансите позволяваха, щях да тръгна с 40”, казва Дорина. Пътуването ще е с автобус, търси се добра оферта и спонсори. Спешният разход в момента е за резервация на хостел – колкото по-рано се направи, толкова по-добри са условията.

Скоро на ТАНГРА им предстои участие - те ще танцуват на площадка Спартак на 3 септември, преди на сцената да излезе Орлин Горанов, по предварителна информация. На следващия ден пък ще участват в едно едно интересно съчетание на поезия, музика и танц, организирано от Славянска академия в голямата зала в Младежки център.

Шампиони растат в залата – година след година.

Повече от 30 години репетиционната зала в Младежкия център се пълни всеки ден с танцьори. През последните десетилетия ТАНГРА са наемател там. Толкова продължава и очакването на обещаваните неведнъж нови дограми, климатизация и подходяща настилка. Въпреки това залата е уникална – тя е единствената с подходящо местоположение за работа с деца от 5 до 18 години, достатъчно голяма за репетиции на групи, понякога надхвърлящи 20 души, с огледала по цяла една стена и станки по другата и не на последно място със съблекалня и място за огромния брой костюми. На практика няма друга такава зала. Това е залата на шампионите. Това е любимата зала. Купите и грамотите заемат внушителен брой рафтове по стените.

Заниманията в учебно време са от два следобяд до 9 вечерта, в събота – според графика. Групите са четири. Най-малките, от 5 до 7 години, репетират два пъти седмично. Три–четири пъти са заниманията на 8-11-годишните. Репетициите на групата 12-15 години са всеки ден. Големите, над 16 години имат занимания 3 пъти седмично. Освен това всяка от групите има веднъж седмично класика. Соловите изпълнители са в залата също всеки ден. Вече започнаха да се записват новите попълнения за наближаващата учебна година.

Банковата сметка на Танцов спортен клуб „Тангра”:

BG73FINV91501215453626, Първа инвестиционна банка.

Телефонът на Дорина Инджова е 0879 854 081

За нас, екипът на Haskovo.NET, е чест да подкрепим шампионите. Убедени сме, че един от най-добрите и успешни хасковски състави, донесъл толкова радост на публиката, получил толкова признание у нас и в чужбина го заслужава. Хасковлии винаги са откликвали, с каквото могат. За подробности ще ви информираме редовно, можете да звъните и на редакционния ни телефон 038 510 277.

Залата. Николай Илиев, вече осма година професионален артист-балетист, най-изявеният от възпитаниците на Дорина до момента, не пропуска да поработи с малките от Тангра всеки път, когато се завърне в Хасково. Снимката е правена при температура около 40 градуса. Двата часа майсторски клас модерни техники преминаха при пълно натоварване и никакво разсейване.
Купи, медали, грамоти. И така 30 години

Мира Захариева, Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини