От х:

Днес в x:

Николай Илиев показа High Level на ТАНГРА

Николай Илиев в ролята на Ромео в "Ромео и Жулиета", Landes Theater , Flensburg-Germany

И не само. Двучасовия клас, който той даде, включваше основи на Хортън техниката. Това е една от основните модерни техники. Тя бе избрана от бившия танцьор от ТАНГРА като подходящо развитие за сегашните танцьори от формацията.

Николай Илиев е на професионалната сцена вече 8 години. Някогашният възпитаник на Дорина Инджова завърши НАТФИЗ, беше солист балетист в Арабеск, спечели стипендия на конкурса в Сеул за Ейли Скуул - Ню Йорк (официалнотo училище на Алвин Ейли Денс Тиътър) Ню Йорк и завърши клас там, беше преподавател по модерни техники в НУТИ (национално училище по танцово изкуство), танцува в Балета на Виченца, Италия. В момента е в трупата на Шлезвиг Ландестиътър във Фленсбург, Германия, където се играят класически постановки, около 5 спектакъла седмично. Днес обаче, Николай Илиев бе в залата, от която започна артистичния му път, за да поработи с танцьорите от ТАНГРА.

След двата учебни часа (по 45 мин) децата изглеждат уморени, притихнали и доволни. „Справят се идеално”, коментира Николай Илиев, „Много сериозно и професионално се отнесоха”.

High Level  е само наименование на поза в случая (на снимката по-долу). Една от многото, които балетистът трябва да изпълнява правилно. Една от многото, които изпълниха танцьорите от ТАНГРА под ръководството и с напътствията на Николай Илиев.

В залата с ТАНГРА.

Освен указанията на Николай Илиев, никакъв друг глас не се чу в залата за двата часа на класа.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини