От х:

Днес в x:

МБАЛ и ВиК на нож за сметка за вода. Сталево на бунт срещу кариера. Преглед на регионалния печат

ВиК и областната болница на нож заради февруарската сметка за вода, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е разработена на цялата 4 страница. За вчерашните скандали между водното дружество и МБАЛ и завеждане на съдебно дело за борчовете на болницата. Повод за разправията е февруарската сметка за вода, която била двойно по-висока от обичайното и възлиза на почти 30 бона.

Сталево на бунт срещу кариера, водещо заглавие на първа страница. Жителите на димитровградското село скачат срещу разрешителното за добив на инертни материали, което ще става на 500 метра от крайните къщи. От РИОСВ дали зелена светлина пред проекта. Топката е в министерството на икономиката, което одобрява концесиите и ги внася в Министерския съвет.

До морето по гръб в 6 турски вагона, анонс от 1-ва със снимка, дописката е водеща на 2 страница. 6-те кушета са произведени в турска фирма по поръчка, вече пътуват.

Главният прокурор: Рестарт на делото за крадените плазми, акцент от 3-та. Четирима жепейци и полицай бяха оправдани от свиленградския съд, после от хасковския за кражбата на 42 плазмени телевизора, извършена през 2006-а. Върховната прокуратура е внесла протест, иска ново разглеждане на делото.

Общината: щедър спонсор на военните, темата на 6 страница. Материалът е от държавния архив, описват се решенията на градската управа да даде безвъзмездно на военните терени за казарми. Решенията са от края на по миналия век.

Сребърният Енгин предпочете борбата пред футбола, очерк за хасковския борец Енгин Рашид, спечелил сребърен медал на европейското за кадети в свободния стил.

Глоба за пиян, викал „цигани, мизерници”, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Пияният е от Книжовник, глобата е 150 лева.

Шофьорите на таксита прибират пари „на око”, челно заглавие на първа страница в броя. Масово таксиджиите не пускали броячите с оправданието, че е свършила лентата на апарата. Така за едно и също разстояние клиенти плащали различни сметки.

ВиК ще съди МБАЛ Хасково за дълг от 180 хиляди лева, не подминава вчерашния скандал изданието. Материалът е водещ на 2-ра.

Актове на инспекцията по труда падат в съда, чело на 3-та. Масово се отменят глобите на инспекцията, в други случаи пък глобата се намалява.

Зареждат гориво на дъното на резервоара, друг акцент от броя. Спад в продажбите отчитат бензиностанциите в региона след поскъпването на горивото.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини