От х:

Днес в x:

Рекорд! 950 лв фиш за превишена скорост по пътя за Димитровград

"Мерцедес" индексира най-голямата глоба за превишена скорост по хасковските пътища от началото на годината. На 21-ви юли, спортен модел на немската автомобилна гордост заковал 185 км/час по пътя за Димитровград, до разклона за кариерата. Проблемът е че там има ограничение от 60 км/час. Превишението от 125 км е било надлежно регистрирано от мобилна видеокамера на КАТ Хасково. 

Електронният фиш с чудовищната глоба от 950 лв е поставен в рамка в сградата на КАТ и предизвиква спонтанна гордост у пътните полицаи. Подобни глоби има по магистралите, но по нашите пътища са много редки, въпреки че джигити и катастрофи не липсват. Особено по пътя за Димитровград. 

Днес местните катаджии се опитаха да озаптят „състезателите“ с листовки, призоваващи разумно каране и съблюдаване на закона. Полицейски патрул отбиваше влизащите в Хасково автомобили на кръговото на Веспрем. Докато вледенените от притеснение водачи се чудеха дали застраховката им е платена, а триъгълника стои на мястото си, любезните униформени им подаваха позиви от гланцирана хартия. И ги изпращаха по живо по-здраво. Благородната инициатива е по повод отбелязвания от 4 години световен ден на безопасност по пътищата-25-ти юли. 

Едва ли обаче ще има някакъв ефект, разочаровано коментираха полицаите. По същото време, колегите им планирани за разяснителна кампания на изхода на града били отзовани, за да отидат на ПТП в района на училище „Паисий Хилендарски“. Заигран водач не взел завоя на моста на бул. „Илинден“, нацелил дърво и съборил знак, който предупреждава, че в района минават деца. Джигитът не претърпял сериозни щети и след глобата от полицията се изнесъл на собствен ход. Добре, че оттам наистина не са минавали деца. 

Г.Христов

Пътя за Димитровград е един от най-натоварените в областта
Днес обаче глоби нямаше
Мерцедес SLK-на тях всичко им е позволено
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини