От х:

Днес в x:

ТАНГРА се позлатиха на фестивал в Приморско

Снимките са на една от всеотдайните танцьорски майки - Диана Николова

С внушителен брой отличия се завърна ТАНГРА от морето. Пет Гранпри, 28 купи и Купата на кмета на Приморско завоюва формацията на Първия отворен танцов фестивал на съвременните стилове „Магията на танца и морето”.  Внушителен бе и репертоара, който се представиха възпитаниците на Дорина Инджова – 92 хореографии бяха изиграни пред публика и жури. Всичките 21 участници в танцовия форум от ТАНГРА  се връщат с медали.

„Играйте за удоволствие и за публиката, не за медали”, инструктира Дорина. А публика има – многобройна и благодатна. Площадът пред Лятната естрада в Приморско се изпълва до краен предел. И ако в първата от трите състезателни вечери хората са леко зачудени от класика, модерн и джаз, през следващите реагират с възторг на по-понятните и атрактивни стилове. Съвременните стилове, които се играят на фестивала, също са внушителен брой  – класически танц, характерни танци и етно шоу, джаз и модерни техники, танцово шоу, латино шоу, ориенталски танци, хип-хоп. Над 200 са децата от 7 колектива от страната, които танцуват на Лятната естрада. „Всички бяха много положително настроени един към друг и от сцената струеше позитивна енергия”, разказва Дорина Инджова.

Журирането е от съдийските бригади на БСТФ, която заедно с Община Приморско и Съншайнс денс клуб са организатори на фестивала. Раул Торес е поканен като ВИП съдия. Условията, предоставени от Община Приморско са много благоприятни и тенденцията е догодина фестивалът да стане международен на IDO.

През 5-те дни в Приморско децата се включват в семинарите на признати професионалисти. Раул Торес води латино шоу. Петя Стойкова, хореограф и ръководител на Дюн – контемпорари, Владислава Попова – хаус.

След състезателната част има и забавления.  Избрани са Мини Мис и Мини Мистър, Мис и Мистър Фестивал, последвано от награждаване на майките за отлично представяне с една уговорка – догодина всички да излезат на сцената в продукция.

Тук публикуваме наградите на солистите от ТАНГРА. Но всички играни танци в малка група, формация и мини продукция са класирани на първо място, с изключение на една малка група, която остана трета. Дуетите също спечелиха злато, но ако списъкът трябва да е пълен, ще е много, много дълъг.

Над 16 г.
Виктория Кьосева – 13 златни медала
Виктория Петрова – 3 зл. 1 бр.
Мария Атанасова – 2 зл.

12-15 год.
Петра Недялкова – 7 зл. 1 ср. 4 бр.
Василена Борисова – 3 зл.6 ср. 3 бр.
Кристина Динева – 5 зл. 4 ср. 1 бр.
Румяна Георгиева – 5 зл. 2 ср. 1 бр.
Даниела Панайотова – 5 зл.
Павел Нохчев – 4 зл.
Криси Вангелова – 1 зл.

9-11 год.
Виктория Овчарова – 1 зл. 1 бр.

До 8 г.
Габриела Марчева – 1 зл. 1 ср. 2 бр.
Гергана Чобанова – 1 зл. 1 ср. 1 бр.
Надя Карагьозова – 1 зл. 2 ср.
Яна Стоянова – 2 ср. 1 бр.
Елена Николова – 1 ср.

Мира Захариева

На сцената с Раул Торес
И на семинар с Раул Торес

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини