От х:

Днес в x:

Съдът върна обвинителния акт срещу Герман Костин

Софийският градски съд е върнал на прокуратурата обвинителния акт срещу руснака Герман Костин за умишленото убийство на 5-годишния Никита Леонтиев у нас.

Трупът на момченцето беше намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март м.г., а тялото на 35-годишната му майка Анна Леонтиева бе открито разчленено край Приморско на 2 март.

50-годишният Герман Костин е със статут на постоянно пребиваващ в България, а постоянното му местожителство е в Северен Кипър. Той бе обвинен в умишленото убийство на малкия Никита, а държавното обвинение внесе обвинителния акт в съда в края на юли т. г.

Съдия Атанас Атанасов обаче посочва, че в обвинителния акт е установено недопустимо разминаване между обвинението, което е било предявено на Костин, с постановлението за привличането му и диспозитива на обвинителния акт, изразяващо се в разширяване на периода на извършване на инкриминираното деяние, съобщиха от пресцентъра на съда. 

В постановлението за повдигане на обвинение е посочен период на извършване "от 13 часа на 08.02.2015 година до около 23 часа на 09.02.2015 година", а в обвинителния акт "от 08.02.2015 година до около 23 часа на 09.02.2015 година". 

"Тоест с обвинителния акт реално се повдига обвинение, каквото не е било предявено на обвиняемия в досъдебното производство и по което същият не е имал възможност да се защитава", посочва магистратът. 

Делото се връща на прокуратурата за отстраняване на нарушението. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини