От х:

Днес в x:

Екзотична бразилка танцува с „Тангра“

Бразилка влезе в залата на „Тангра“ за едночасов семинар по джаз танц с афро елементи и модерн. Уиара Соуза (Uiara Souza) е от Баия и движенията, които показа са свързани с духовната традиция на родния и край. За момичетата и момчетата от хасковската формация това бе възможност да обогатят танцовите си техники и предизвикателство, която те приеха доста сериозно.

Официалният език в залата е езикът на танца, броенето – на английски. Загряването, заради студеното време, поскъси дистанцията между тийнейджърите и тяхната преподавателка. Скоро групата се движеше в синхрон в джаз танц. Предизвикателството и ентусиазма настъпиха малко по-късно, когато Уиара показа бачата. Изпълниха се движения, които биха оставили Шакира без дъх. После дойде ред на бразилска самба от прословутия карнавал и това определено беше нещо, което не сме виждали на живо.

Уиара е на 29 години, през половината от тях танцува. Започнала като аматьор, впоследствие започва професионалното и образование, което в Бразилия е 3 години танц, още 3 – хореография. Обаче прекъсва, защото я приемат в професионална трупа. През първия си месец там трябва да усвои 200 номера от 6 шоу спектакъла. Танцувала е в театъра, в шоу програмите на курорти в Египет, Тунис, Бразилия, Турция. За нея няма разлика дали играе пред ВИП персони или в залата на „Тангра“, радостта й от танца беше очевидна и споделена от участниците в семинара.

Това, което показа Уиара, беше ново и посрещнато с интерес
В залата - на езика на танца
Загряването започва от врата

Мина стана на 15. ЧРД, Мина!
Снимка за спомен с Уиара
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини