От х:

Днес в x:

Ченгета атакуват кучкари на киноложка изложба в Димитровград

Георги Бехов, полицай от Икономическа полиция поиска да разпита Дитер Ойсер, председател на журито на международната киноложка изложба, която започна тази сутрин в Димитровград. Ченгето (на снимката долу) бе придружено от представители на враждуваща организация, претендираща за правата върху породата – ОНОК (Обединение за немски овчарски кучета). Разправията стана на стадион "Раковски" пред погледа на кмета Стефан Димитров.



Не съм упълномощен да разрешавам проблемите на кинологията в България. Аз съм само жури. Така отвърна германецът и се върна на председателското си място на терена. След кратка разправия враждуващите страни също напуснаха оградения терен на стадиона и състезанието започна.



ОНОК е обединение за породата немска овчарка, член е на муждународната организация и има сертификат от патентното ведомство в България. Твърдим, че тези хора извършват незаконна дейност и издават нелегитимни свидетелства за потекло на животните, заяви за Haskovo.net адвокат Костов. Ясен Димитров от ОНОК пък заяви, че дори разрешението на съдията Ойсер да журира днешната изложба-състезание, е издадено на името на тяхната организация.



Днешната изложба се организира от киноложко дружество "Тракия" – Димитровград. Неговият шеф Николай Апостолов пък заяви, че те не извършват никаква търговска дейност. От тази организация – ОНОК, са се възплолзвали от някои пропуски в нашето законодателство и се опитват да провалят изложението, каза той. Апостолов допълни, че от ОНОК са подали жалба и в прокуратурата.

Киноложката изложба в Димитровград започна малко след 10 часа днес и ще продължи до късния следобед. Участват състезатели от България, Хърватия , Турция.

За победителите в изложението – по-късно.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини