От х:

Днес в x:

ДПС отхапва 600 дка от Кенана. Преглед на печата

ДПС отхапва 600 декара от Кенана, информира във водещо заглавие над главата "Хасковска Марица". Става дума за отпаднал военен имот, който започва на метри от старческия дом и стига до Клокотница. Схемата е теренът да премине във владение на държавна фирма "Земинвест". Въпросната фирма се управлява от члена на централния съвет на ДПС Айруш Хаджи, Альоша Зидаров и Кънчо Боков. Идеята е сетне фирмата да пусне на търг за наши хора и на смешни цени апетитния терен.
Това се случи и с 95-те декара на института по почвознание "Пушкаров", припомня изданието. ДАНС освети скандалната сделка, при която близката до областния шеф на ДПС Мехмед Атаман фирма "Елка" налапа златна земя. Придобитият терен е до пътя Хасково-Димитровград. Той се "заменя" със 100 дка ниви в Динево.
Пладнешкият грабеж се проверява от прокуратурата и ДАНС.

По темата е и друга публикация във вестника на втора страница. В нея четем, че земеделският министър Валери Цветанов е бил на тайни срещи в Хасково и Кърджали точно по времето, когато лъснаха скандалните замени и агенти на ДАНС влязоха в земеделското министерство. Тогава министърът излъга, че е болен, за да се скрие от медиите.

Местят Спешното в бараката на ТЕЛК, четем във водещо заглавие на първа страница в "Хасковска Марица". Ръководството на болницата прави ремонт на полуразрушената сграда на лекарската комисия с намерение да настани там Бърза помощ. Според медиците обаче това не е най-удачният вариант.

Прокуратурата погва занаятчиите, четем на трета страница. За пръв път всички майстори ще бъдат проверявани дали работят легално – т.е. дали са регистрирани в камарата. Според изданието проверката е разпоредена заради инцидент, при който пострадаха хора в кола, ремонтирана от пишман майстор.

Отложиха делото срещу Лисков, хванаха дрога в жп подлез, 31-годишен пострада в катастрофа – това са част от останалите заглавия на страницата.

Митничари на Маргините прецакаха ДАНС в харманлийски бензиностанции, четем в разработка на 4 страница, посветена на акцията на спецслужбите за пресичане на контрабадните канали за безакцизно гориво. Родното ФБР следяло от половин година човек на Маргините, пласирал горивото по бензиностаници на Е-80. Когато решили да направят удара обаче, на обекта цъфнали и митничари, които прецакали работата на агентите. Сега търсят къртицата.

Ще скара ли ВиК Манолов с БСП, четем на 10 страница в броя. Материалът е посветен на проблемите с ВиК в Свиленград и опита да се отдели от ВиК – Атанас Бързев.

Телефонен терор за 30 от Сусам, информира в заглавие над главата "Новинар юг". По сведения на изданието поне 30 души от селото са били пробвани със схемата за измами, с която бе ужилена възрастна жена. Тя олекна със 1600 лв., а от МВР съобщиха, че двама таксиметрови шофьори от Хасково са задържани за измамата.

Снахата на Иван Драганов гласена за евродепутатка, четем в другото водещо заглавие на първа страница. Според вестника Катерина Драганова, снаха на неформалния лидер на БСП в Хасково Иван Драганов е номинирана за евродепутат. Ако не минел номера с тия листи, щяла да отиде в другите – за български парламент.

Фирми от областта не щат кризисните 120 лв., четем на втора страница в броя. Нито едно заявление за държавната помощ не е подадено в Бюрото по труда, допълва изданието.

Паркове и забавачки за 1 млн. лв. в Минерални бани, четем на 4 страница. Общината на ДПС получава щедри субсидии за детски градини и паркове.

Два политически коментара публикува вестникът на 6 и 7 страница. Единият е за предизборното откриване на обекти, озаглавен "Започна голямото точене на предизборната ножица". Другият е посветен на проблемите в СДС.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини