От х:

Днес в x:

Задържаха трима с фалшиви паспорти и шофьорска книжка на границата

Трима чужденци са задържани с фалшиви документи – паспорти и шофьорска книжка. Двамата са виетнамци - 22-годишният Динх М. и 30-годишният Нгуен Т. Те влезли през границата на страната с фалшиви документи. Срещу тях Районна прокуратура-Свиленград наблюдава бързо производство за незаконно преминаване през границата на страната и използване на неистински документи за самоличност, съобщиха от държавното обвинение.

Чужденците пристигнали на 11 декември 2017 г., на гарата на ГКПП-Капитан Андреево с международен пътнически влак, пътуващ от Истанбул за Букурещ. Граничните полицаи извършили паспортна проверка, при която двамата виетнамци представили тайвански електронни задгранични паспорти. При справка станало ясно, че документите са собственост на други хора. Образувано е бързо производство срещу двамата нарушители. Те са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Третият от задържаните е хванат с фалшив паспорт. Това е 27-годишният французин с турски произход Йозджан Я, който използвал фалшиво полско свидетелство за управление на автомобил. Той е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Свиленград.

Младият мъж е заловен на 10 декември 2017 г., на граничен пункт Капитан Андреево при влизане от Турция в България. Той пристигнал с лек автомобил с френски регистрационен номер. При извършената проверка, дежурният граничен полицай поискал личните документи на водача и тези на автомобила, както и свидетелството за управление на моторно превозно средство. Обвиняемият Йозджан представил фалшива полска шофьорска книжка. Той обяснил, че имал валидно свидетелство за управление, но му било отнето, поради множество нарушения, а с неистинското се снабдил по интернет, защото му било необходимо да пътува до Турция. Обвиняемият Йозджан Я. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по бързото производство ще приключи в законния срок, допълниха от прокуратурата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стойчев
    2 -3
    13:08, 12 дек 2017
    На влизане в Турция турците НЕ ИЗИСКВАТ шофьорска книжка, това е работа на пътната полиця извън пукта! Какво ги засяга граничарите шофьорската книжка?

Още новини

Последни новини