От х:

Днес в x:

Инспекцията по труда погна болницата в Димитровград за неизплатените заплати

Инспекцията по трудa започна проверка на МБАЛ „Света Екатерина“ в Димировград във връзка с протестите тази седмица за неизплатени заплати на персонала. Това съобщи на пресконференция днес шефът на контролната служба Петър Андреев. Той поясни, че вчера е пратен екип инспектори и е изискана цялата документация на здравното заведение.

Андреев заяви, че на пръв поглед правило впечатление, че имало неизплатени заплати за последните 3 г.  За 2015 г. са за 3 месеца, за 2016 г. - за около 5 месеца и за 2017 г. - за 4 месеца. „Това не означава, че не са изплатени на 100%, а са изплатени на над 60%, което е в рамките на трудовото законодателство“, поясни Андреев. Според закона, обаче работещите на минимална работна заплата, трябва да си получат възнагражденията в пълен размер. Ако има груби нарушения, може да последва съставяне на актове.

Общата сума на неизплатените заплати е около 220 000 лева. Болницата има да получава от Здравната каса около 150 000 лева, а от община Димировград заявиха, че ще си искат парите по съдебен ред. Управителят на болницата пък подаде заявление за напускане.

По-пълна информация ще има след около две седмици, когато получим цялата документация и я обработим, каза още Андреев.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ск
    скоро и в други градове
    13 -2
    16:58, 26 окт 2017
    Ето това се случва с " най- великият" кмет на Димитровград! До къде ни докараха...
  • 2
    До
    Доктор
    2 -2
    20:13, 26 окт 2017
    Искаме си Боспатчиева!!!
  • 3
    Ин
    Инспекцията
    6 -1
    09:11, 27 окт 2017
    Инспекцията да отиде и във В и К. Хората са карани насилствено да излизат в неплатена отпуска. По график направен от карадимов и управителя. На кого е увеличена заплатата и на кой не. Не само инспекцията, но трябва и прокуратурата да се намеси защото там управлява Сталин. Краде се на поразия, особено от вомата, за която собствениците заплащат на ръка, за съгласуване на проекти, за водопроводни и канализационни отклонения. Все неща които финансират счетоводителя моливкин и управителя-монтажник, работещите там ряпа да ядат. Не се наядоха, особено черния димов. Няма пускане на кокала. Вече е на над 70. Ами този управител- монтажник с треперещите ръце, които знаят само да вземат. Протежетата на кмета Димов. Навсякъде мирише. Отвсякъде феодалщина и простащина.
  • 4
    До
    Доктор
    2 -2
    11:39, 27 окт 2017
    Искаме си Боспатчиева!При нея бяхме с най-големи заплати от всички лекари в Областта.Не се налагаше да работим на 3 места!При нас работеха лекари от Стара Загора! При нас се лекуваха от цялата област! Бяхме по финансови и медицински показатели на 11 място в страната!Състезавахме се със Софийски,Пловдивски,Бургаски и Варненски болници!Много проклета беше,ама и много умна!Имахме и заплати и осигуровки и работно облекло!

Видеа по темата

Последни новини