От х:

Днес в x:

Краварник с 30 животни пламна край Узунджово

    Краварник с 30 животни пламна днес около 14.30 часа край хасковското село Узунджово. Огънят тръгнал от една от стаите до обора, ползвана от собственика Петър Данчев и сина му Данчо. Обгорели са дървеният таван, част от покривната констуркция, но други поражения няма. Животните също не са пострадали, макар че са били на метри от огненото огнище.

    “Бърках каша на кравите, когато замириса. Чорбаджията спеше в стаята, съседна на пламналата”, разказа един от помагачите във фермата – Вели Гавазов. Той бързо събудил 74-годишния собственик, който пък прекъснал електрозахранването и заедно успели да потушат пламъците преди пристигането на пожарната. Два екипа огнеборци се бяха запътили към мястото, което е доста отделечено от селото, след летището.

    “Щях да изгоря, както бях заспал”, каза Петър Данчев, докато оглеждаше щетите от пожара. “Ще ремонтираме, няма как”, заключи възрастният мъж. Той и синът му не се наеха да посочат причина за инцидента, но все пак смятат, че е твърде възможно огънят да е тръгнал от късо съединение.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ки
      Киряк Стефчов
      13 -11
      18:52, 4 сеп 2017
      Като ги гледам тия двамата кравари и къщата им която не се отличава от свинска кочина се питам ---Как да консумирам кисело и прясно млеко от магазините като знам че и от тях се купува Не мога да си представя пък каква отврат е ва обора им и как са осрани кравите Край с млекото и млечните произведения
      • Тъ
        Тъпак Стефчоф
        6 -2
        08:00, 5 сеп 2017
        Майка ти и баща ти от златно виме са те хранили Глупак! Големи тартикати станахте, ама от мъжките млечни няма да се откажеш!
    Последни новини