От х:

Днес в x:

Очевидец на катастрофата: Линейката дойде след четвърт час

Линейката пристигна на мястото на катастрофата почти четвърт час, след като им се обадих, каза Жеко Манолов, който тази нощ се озовал първи до ударения мерцедес на бул. "Съединение" в Хасково. Жеко живее в кооперацията срещу хотел "Тракия", чул трясъка от катастрофата малко след полунощ и излязъл от дома си да види какво става.

Шофьорът беше вътре, аз го извадих, защото колата гореше. Не знам дали беше жив, отвсякъде течеше кръв. Аз го хванах за якето и го издърпах. Другото момче беше живо, видях го наблизо, но не беше на себе си.

Първи дойдоха полицаите и отцепиха района, а линейката дойде чак след петнайсет минути. Не мога да преценя точно времето, но после говорихме и с таксиджиите отсреща, те също казаха, че е изтекъл поне четвърт час, преди да дойдат лекарите. Мястото на катастрофата е много близо до Бърза помощ и би трябвало линейката да пристигне за не повече от две три минути, смятат хората, присъствали на инцидента тази нощ.

Жеко е възмутен и от таксиметровите шофьори, които стоели чак зад светофора и само викали: Няма ли кой да помогне, но никой от тях не дошъл до мястото на инцидента. Страхуваха се да не избухне колата, смята той. От хотела също никой не излезе, само гледаха през прозорците, а в него би трябвало да имат големи пожарогасители.
След малко дойдоха пожарникарите и изгасиха горящата кола, разказа Жеко.

Според таксиметровите шофьори, които са видели катастрофата, колата се е движела с много висока скорост.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини