От х:

Днес в x:

Излагат Макети на Ивайло Панев на Фолксваген клуб фест

    Макети на хасковлията Ивайло Панев на гаражи с паркирани  Фолксвагени и ще бъдат изложени на стартиращия днес в Интер експо център в София традиционен фестивал на марката. Събитието се организира ежегодно от 2010 година насам от Клуба на привържениците на VW в България и тази година ще продължи два дни.

    Поканата да покаже свои неща дошла към Иво от привърженици на немското возило от Хасковския край, които всяка година присъстват на  феста. Решили да поканят майсторът, прочул се като магьосникът на малките къщички, с неговите работи, като атракция на феста, след като видели негов макет на гараж в кънтри стил с кола на VW във Фейсбук страницата му. Първият и експериментален модел от този тип Ивайло направил и изпратил за рождения ден на своя брат, който живее в чужбина.

    Фалксваген маниаците обаче толкова се запалили, че не го оставили на мира докато не изработи подобни и за фестивала им. Самият Ивайло също ще гостува на Феста в неделя.

    Железните колички Иво Панев купува готови, обикновено ги намира в магазините за детски играчки или пазарува в интернет по-ретро моделите. Лъскавите макети обаче след това състарява, открил си е своя технология за патиниране и после спрямо тяхната големина изработва в подходящ мащаб и гаражите, който са в стила носталгията, леко в посока Дивия Запад.

    Наред с моделите за автомобилния фестивал обаче самоукият майсторът разработва и съвсем нов макет на къща. За първи път той гради първият й етаж от тухли, естествено, които сам приготвя в малки  размери. Новата къща трябва да е готова до 25-ти май, защото е подарък за рожденичка. Хасковлията получил поръчка от момче от Стара Загора, който искал по нетрадиционен начин да изненада приятелката си за празника й. Казал на Иво само: Направи ми от твоите хубави къщи, но не мога да избера модел, защото всички ми харесват, затова ти избери. Единственото изискване било на сградата да сложи надпис „Налбантовата къща“, защото обяснил старозагорецът, приятелката му била от фамилията на няколко поколения налбанти.

    И понеже поръчката много го провокирал решил именно с нея да изпълни една от идеите си, които отдавна му се въртели в главата-да я направи с тухли. Къщата почти вече е готова, а изненадата наистина ще е приятна.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Тг
      ТГ
      15 0
      21:16, 1 апр 2017
      Браво Иво, адмирации и успех, момче ! С теб сме :)
    Последни новини