От х:

Днес в x:

Спипаха шофьор арменец трафикант на цигари

Митничари спипаха при проверка шофьор арменец трафикант. Тираджията е арменски гражданин, но с документи за постоянно пребиваване у нас. Карал камион с пловдивска регистрация, в който превозвал алуминиево фолио-стока с редовни документи, показала проверката на плаца.

Тираджията се показал „съвсем“ честен пред българските митнически власти и декларирал, че пренася и 10 кутии цигари. Тъй като количеството не е допустимо според българското законодателство, то е задържано за поставяне под митнически режим с разписка.

Въпреки че всичко вече изглеждало изрядно, превозното средство не било допуснато да продължи към вътрешността на страната, а е селектирано за щателна митническа проверка. След пролъчване на камиона с рентгенова апаратура и последвалата физическа проверка митническите служители откриват укрити в матрака на леглото в шофьорската кабина 1030 кутии цигари. Ако беше успял да ги пласира на черния пазар за цигари у нас, със сигурност каря от този курс за арменецът щеше да е поне две хиляди лева.

Пипиросите и влекача „Рено Премиум", послужил за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини