От х:

Днес в x:

Кандидат-депутатът от Баните не се оплакал в полицията, че е бит и не е подал жалба

Кандидатът за депутат  Ибрахим Ибрахим, който вчера заяви, че е бил бит от братовчеди на кмета на община Минерални бани по негово  нареждане, а след това окован в белезници и заведен в местното полицейско управление, е отказал да даде писмени обяснения или да подаде жалба по случая. Това показва вътрешната проверка, назначена от директора на ОДМВР в Хасково Ангел Цанков.

Вътрешната инспекция по случая е назначена след сигнал на политическата партия, от която е кандидат за народен представител 27-годишният Ибрахим, уточняват от полицията. Заповедта на директора на ОДМВР Хасково е за проконтролиране действията на полицейските служители за случая, станал на 10-ти в село Минерални бани. Вчера Ибрахим Ибрахимов посочи, че докато е бил в ПУ на Минерални бани е бил окован в белезници. Полицаите му обяснили, че е задържан заради лепене на предизборна агитация на неразрешени за това места. Той обясни, че до извеждането от сградата на  полицията е бил с белезниците. Лидерът на партията, от която е Ибрахим, обяви на извънредна пресконференция в Хасково, че ще сезира Главния прокурор и МВР министъра за „престъпното съучастие на полицията върху репресията на кандидат-депутата”.

В участъка на Ибрахим е съставен  предупредителен протокол по чл.64 от ЗМВР. По данни на служителите, приели сигнала, по него не са забелязани видими наранявания и той не е заявил причинена болка или страдание пред полицаите. Работата по образуваната в РУ Хасково преписка продължава, докладвано е на дежурен прокурор при Районна прокуратура.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ка
    Каменов
    26 -10
    13:02, 12 мар 2017
    Щом ако не е подал сигнал на полицията значи не е ял юмрук.

    ДОСТджиите всички на затвора-тази партия е на диктатора Ердоган
  • 2
    Ба
    БАЙ ОНЗИ
    18 -8
    14:11, 12 мар 2017
    Най - обикновено леке
  • 3
    Ni
    Night Rider
    14 -12
    14:43, 12 мар 2017
    Да го бяха и "обидили" отзаде няколко пъти с рязаните палки хахахахах Като едно време на Голямата 'скурзия :D
  • 4
    12
    1234567
    14 -6
    19:34, 12 мар 2017
    Ей дааалъ даалъ кюпек ,къв депутат бе хора тоя знай пет думи на български бе.Къв сигнал ква полиция кво му обръщате внимание на ф...са
Последни новини