От х:

Днес в x:

ДПС и ДОСТ се сбиха в Баните, кандидат-депутат с белезници

    ДПС и ДОСТ влязоха в лют скандал в Минерални бани заради бит и окован в белезници кандидат за  депутат от листата на Местан.

    ДОСТ ще сезира прокуратурата и МВР министърът заради бития си  кандидат за депутат от Хасковската листа. Това обяви в Хасково на извънредна пресконференция днес лидерът на партията Лютви Местан. Според неговите твърдения, вчера четвъртият от листата им кандидат Ибрахим Ибрахим е бил бит по поръчка на кмета на Хасковските Минерални Бани Мюмюн Искендер от негови братовчеди. После по нареждане на местния управник Ибрахим е арестуван с белезници от служител на СОТ и откаран в местното полицейско управление, където му е съставен протокол със забрана за купуване на гласове.

    „Ядох шамари, бях унизен. Общинският служител, който беше със сотаджията му нареди: Закопчай го! Сложиха ми белезници и ме заведоха в местната полиция, свалиха ми белезниците чак, когато излязох от там. Понеже бях закопчан, не можах да извадя документа, че съм кандидат за народен представител, но им го казах устно. Обясниха ми, че съм задържан, защото не лепя предизборни материали там, където трябва”, свидетелства за случката и самият Ибрахим.

    Местан обвини полицията в бездействие, тъй като не е последвала реакция при довеждането на арестант от лице, което няма правомощията за това, още повече, че арестуваният има имунитет като кандиат-депутат.

    Лидерът на ДОСТ посочи, че още днес е имало подготвени жалби, които обаче не са приети нито от полицията, нито от прокуратурата, защото било почивен ден.

    В понеделник обаче те ще бъдат депозирани до окръжния прокурор и до началника на ОД на МВР в Хасково.

    „Трябва да бъдат предприети незабавни действия за търсене на наказателна отговорност, както за извършилите побоя братовчеди на кмета на общината, така и  срещу въпросния сотаджия, който си е позволил да арестува с белезници кандидат за народен представител. Наказателно преследване трябва да има и срещу пресъпното бездействие на местната полиция.”, посочи още Лютви Местан.

    Той коментира и, че тази сутрин на среща в с. Боян Ботево кметът на Баните Мюмюн Искендер, когото нарече „местният феодал”  му е отправил преки заплахи.

    „Нищо от това не е  вярно. Фантазията на Лютви Местан всички знаем, че е доста развинтена.”, коментира случая кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

    Той обясни, че Ибрахим е бил задържан, защото е лепял агитационни материали не само на необозначените места за това, но и без да има разрешение. „ Аз в последствие разбрах, че Ибрахим Ибрахим е кандидат за депутата от листата на ДОСТ”, каза Искендер и подчерта, че от партията на Местан не са платили депозита от 500 лева, определен с наредба за разлепянето на агитационни материали. „Двама са действали от ДОСТ по разлепянето на агитацията. Подготвил съм протоколите и в понеделник ще бъдат глобени с по 1000 лева за това”, каза още Искендер. Той призна, че действително е ходил сутринта в Боян Ботево, за да се види с Местан и да се изяснят, вместо това обаче  Местан го заплашил с думите: „Да знаеш, за това, което днес ми говориш-довършил съм те!”.

    „В отговор на това му обявявам истински боксов мач. Не да се дебнем с думи за  физически заплахи, а да застанем очи в очи като мъже. И тъй като не виждам нищо мъжествено в Местан, за да не се черви пред публиката, склонен съм той да участва не по гащета и фланелка, а да си облече анцуг”, хвърли ръкавицата  Мюмюн Искендер.

    Междувременно шефът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков потвърди, че действително е имало случай на докаран арестант в полицейския участък на Минерални бани с белезници и вече е разпоредил проверка по случая. Той обаче посочи, че до момента няма подадена жалба в полицията за това, което се твърди, че се случило нито от Ибрахим Ибрахим, нито от партия ДОСТ. „Ако е имало желание за депозирането на жалба и това е било отказано, веднага ще уволня този, който е отказал да я приеме”, каза областният полицейски началник.

     Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Ху
      Хулиган
      44 -35
      18:44, 11 мар 2017
      Браво Искендер! Само така!
      • Ра
        работник
        36 -9
        19:27, 11 мар 2017
        питане-,имат ли право лица,които са като шефове на Еко прогрес-има един от ДПС то се знае кой е да заплашва хората .че ако не гласуват за дпс ще бъдат уволнени
      • Жп
        ЖП гара
        46 -14
        19:41, 11 мар 2017
        Браво на Искендер, ако беше Атаман, щеше да врътне дупето си?
        Атаман чакаме те ЛИЧНО, не пратеници, ела да видим за 20 г. лъжи какво постигна "лично" и какво направи на нас, хората които редовно гласувахме за теб.
    • 2
      Ха
      хасковлия
      60 -8
      18:50, 11 мар 2017
      Смях в залата! Доживяхме турчин с турчин да се бие.Аз предлагам съдия да е бившия кандидат за кмет от ДПС еничарят д-р Честименов който също живее в Минерални бани.
    • 3
      По
      политикани
      62 -16
      19:08, 11 мар 2017
      Тоя Местан дано поне турците си го опуфкат едно хубаво.Къде ли не въртя **** все да е на далавера, то БКП, то СДС, то ДПС, сега Дост....
      Бетер бай Ганьо е ...
    • 4
      Бо
      Борко
      45 -13
      19:22, 11 мар 2017
      Залагам 100лева че Искандер ще спечели още на първия рунд.На Местан са му много меки китките
    • 5
      Ка
      Каменов
      41 -12
      19:45, 11 мар 2017

      Всички Д...джии на затвора начело лидера им -агента Павел.



      Трябва да забранят проердагановка партия Д...която турски министър се включи на пропагандата им.

    • 6
      Не
      Незапознат
      43 -3
      20:51, 11 мар 2017
      Каква ръкавица е хвърлил този двуличник и мошеник?Изричайки думите:''да застанем очи в очи като мъже''означава честно с достойнство и увереност да се изправиш срещу опонента си.Този мародер дали е способен на това?Защо не го попитате къде е придобил мъжественноста си?Като ликвидатор на Цигарената ф-ка когато тръшкаше работничките на канапето дошли да се молят за парите си ли?Или по време на присвояването със замянки на парцелите земя принадлежащи на
      бившите стопански дворове.Поитайте го как така става че един от аверите му се
      оказа пребит.Попитайте го колко от сградният фонд на ТКЗС-та са ''бракувани'' с
      протокол че не съществуват.С каквито и гащета да излезе ще използва мръсни удари.А след като получи предупреждение от съдията ще се нахвърли срещу него.Той се има за бей на вилаиет с безгранична власт незачитаща нито законите на България нито моралните и етични такива за етноса към който е.Побоят,сплашването и парадирането с власт е заради заплахата която е съзрял. Остава да видим само какъв избор ще направят живущите там.
    • 7
      Кметът със зъби и нокти ще брани хотела си. Други кметове в Хасковска област ще бранят имането си по същия начин. Дано не се пролее кръв, щото крадецът най - много го боли, когато откраднат от него или го лишат от достъп за нови кражби и участие в далавераджийски схеми. Ако искате да продължи адът без край гласувайте за червената мафия, за агентите на ДС и за техните деривати. Ще завърша с клише: " Всеки народ си заслужава управниците!"
    • 8
      Гр
      ГРИГОР
      37 -2
      21:23, 11 мар 2017
      Какво ще кажете за общинските горски далавери на Искендер и братовчеда му Мехмед също и фирмата на Никола -радиор, която винаги е печеливша при търговете .Питаме се защо????
      Далаверата с голите котли покрай с . Сърница завърши с актове на секачи на двама горски всичко приключи. Интересно е кой го покрива този феодал?
    • 9
      Пр
      Промянааа
      33 -9
      22:28, 11 мар 2017

      До кога ще се правите на ганстери този искендер до кога ще заплашва хората,законите за този район защо не важат.Бъдете умни,безстрашни,смели не си продавайте гласовете на такива прости хора, да им покажем какви ще бъдат без властта си. Гласувайте за Д ...да спрем политиците превърнали се в мафиоти!!

      • Не
        Незапознат
        29 -1
        22:46, 11 мар 2017
        Политиците-мафиоти по всяка вероятност няма да ги спрем.Но това което можем е да ги ограничим.По малко да са.Да разберат че не са всемогъщи.
    • 10
      Ex
      Exxon
      27 -3
      00:04, 12 мар 2017
      Турските партии се бият помежду си - печели България.
      • Не
        Незапознат
        10 -7
        00:30, 12 мар 2017
        Когато партии от българското политическо пространство се бият всички губим.
    • 11
      Лу
      Лудия
      34 -2
      02:14, 12 мар 2017
      Какви са тия посерковци от СОТ!?Какви белезници използват!?Та те са обикновени граждани.Нямат нищо общо с МВР и не са служители към министерството, а изобщо нямат право да задържат граждани, защото това е подсъдимо! Частна фирма задържа гражданин! Съд до дупка! Отнемане на лиценза на фирмата и осъждане на лицето което се вживява като полицай.Посерковци!А даалията Искендер окраде доста пари от европейските проекти, направи си хотели, осяка и продаде горите в общината, разпродаде цялата община и присвои парите, закри икономическия техникум, за да го купи на безценица и да го превърне в хотели! Много алчен даалия!Наяде се малко и почна да вдига главата.Ама има българи будали, където още го подкрепят за смешна заплатка от 350лв. И тяхния ред като безработни ще дойде както много други български будали, където го подкрепяха преди години!
    • 12
      Ко
      кор
      20 -4
      07:46, 12 мар 2017
      Всичките сте за трепане!Мамицата ви гаджалска...СМЪРТ!!!!
    • 13
      Ха
      Харманлийски ляб
      18 -5
      09:37, 12 мар 2017
      Ангелчо Ганчев щял веднага да уволнява , а него кога ще омахат ? Сега лиже гъзовете ДПС и най-вече на Атаман , но след изборите ще има изненади . И хайде районен инспектор в Орешец .Новият директор ще бъде Ненков .
    • 14
      Ат
      Атеш
      11 0
      10:38, 12 мар 2017
      В, България нашите политици или ( паразитите смучещи народа )се бият само, по време на предизборните агитации .И никога за да се изкажат на парламентарната трибуна .....

      Защо ли????
    • 15
      Дж
      Джото
      17 0
      12:35, 12 мар 2017
      Втори мач белия срещу джамбаза
    • 16
      Ha
      hask
      12 0
      08:56, 13 мар 2017
      "За каквото и да се говори, знайте че става дума за пари!" В началото на прехода гражданите от турския етнос с више образование бяха малко и за всеки можеше да има "келепир". В желанието си за завладяване на по-голяма част от държавния сектор трябваше да се "произведат" повече членове на етнческата партия с више образование. Сега обаче "келепира" не може да стигне до всички и това води до противопоставяне между тях. Червеят на завистта за незаслужени облаги е винаги жив.
    • 17
      Мъ
      Мърдок
      7 0
      09:54, 13 мар 2017
      Боят изгражда!!!
    Последни новини