От х:

Днес в x:

Пет хасковлийки със злато от тепиха в Горна Оряховица

Изображение 1 от 3

    Петте боркини на хасковския клуб по борба „Ангел войвода“ завоюваха пет златни медала на Държавното лично първенство в Горна Оряховица. Възпитаничките на треньора Петю Кирев се качиха на най-високото място на почетната стълбица в своите категории в шампионата за момичета, кадетки и девойки.

    Дебют при момичетата направи Меган Пенчева, която победи състезателката на Долни Чифлик на финала в категория до 34 килограма.

    При кадетките в категория до 38 кг Димитринка Сергеева стигна до златото, след като надделя срещу представителката на кърджалийската школа. Вицешампионката от световното първенство в Грузия миналата година Петя Делчева достигна до златото с лекота. В категория до 40 кг срещите й отпаднаха, тъй като съперничките й отказаха да се борят с нея.

    Дебютантките във възрастовата група на девойките Силвия Митева и Весела Бръмчева станаха безапелационни шампионки. Първата записа четири победи с туш в категорията на 44-килограмовите. Весела Бръмчева стана първа след три победи с технически туш в категория до 55 килограма.

    Бронзов медал в категорията на 40-килограмовите момичета спечели Милена Антонова - състезателка на клуба по борба "Вълко Костов" в Симеоновград с треньор Росен Бонев. Другата боркиня Клаудия Колева отпадна още след първия мач, тъй като се състезава в по-горна категория - при 40-килограмовите, вместо при тези до 37 кг.

    След шампионата ще се направи и селекция за националния отбор. Вероятно в състава на девойките ще влязат Весела и Силвия, които ще заминат за лагер във Варна.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ни
      Николай
      2 -1
      20:41, 19 яну 2017
      Поздравления за момичетата и за треньора им Кирев..... Догодина дано донесат и още медали от световно първенство... и дано залата им най-накрая се ремонтира и да придобие шампионски стил... Успех
    • 2
      Ба
      Бай Кольо
      4 -1
      23:36, 19 яну 2017
      Ей Кмете тия дяца и тоя треньор наистина заслужават да им направите залата.Не е майтап тая работа хората бачкат .Време е да оттделите плявата от сеното и наистина да помагате на такива хора защото са на изчезване.
    • 3
      Fu
      fucata
      1 -1
      09:54, 20 яну 2017
      Поздравления за Петър Кирев и състезателите под негово ръководство.
      Един достоен човек!
      Заслужават да се направи не само залата им в която тренират.
      Тези хора заслужават много повече!

    • 4
      Лю
      Любопитен
      0 0
      23:28, 22 яну 2017
      Кой е трети на втората снимка? Защо е изрязана? Да не би да са само две в категория? А другите категорий по колко са?
    Последни новини