От х:

Днес в x:

Областният: Няма общини в бедствено положение в региона, но има села без ток

В Хасковска област няма обявено бедствено положение за нито една от общините. Това съобщиха тази сутрин от Областна администрация.

Обстановката в региона обаче остава сложна.

Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см. Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ. Това докладва на областния управител на Хасково Станислав Дечев всички дежурни в институциите, които се грижат за сигурността на хората рано тази сутрин. В община Харманли новата снежна покривка е над 50 см. Там за всички МПС са затворени отсечките Харманли- Остър камък –Ефрем. По пътя Харманли- Симеоновград временно през нощта бе спряно движението, заради аварирал тир, но към този момент всичко е наред.

В община Димитровград пътищата са проходими. Четири от селата там обаче са без ток-Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод. Работи се по отстраняване на аварията.

В община Хасково от снощи без ток са 6 села- Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново.

Всички пътищата в общината са отворени, рано тази сутрин по пътя за Узунджово имаше аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен.

В община Свиленград, на граничния пункт с Гърция два тира са блокирали площадката на самия пункт, в момента се работи по отстраняването им и отварянето на граничното трасе. По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец движението е преустановено за всички МПС. Към този момент в община Тополовград не е обявено бедствено положение, съобщиха още от админисразцията на областния управител. Там няма бедстващи хора и няма недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати. В община Ивайловград има повреда в една помпена станция на ВиК, работи се по отстраняването й. Пътят Ивайловград- Крумовград е затворен за всички МСП, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград-Любимец е отворен само за леки автомобили. В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. ВиК Хасково работи с екипите на енергодружеството за отстраняване на аврии на помпени станции , които захранват Хасково и Минерални бани и уверяват , че до сериозни проблеми с водозахранването няма да се стигне.  

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ск
    Скрий се
    6 0
    11:19, 11 яну 2017
    Областния да не говори глупости ами да излезе от топлия кабинет и да види снежния хаос в Хасково, и после да спре да се изхожда по неясни нему теми
  • 2
    Ха
    Хаосът
    1 0
    13:57, 11 яну 2017
    Утре ще бъде още по зле, когато започне сноването на родителите до училищата. Как да не е бедствено положението - да ти отнеме час да идеш до работа - какво е! А всъщност трябва да ходиш на работа и да се връщаш в къщи - два часа. Да заведеш дето на училище и да го прибереш още два часа - стават четири часа размотаване из града, за разстояния, които са на 15-20 минути в нормално време. Време - точно там е проблемът. Г-н областен, дето не виждаш бедствие, кое да ни бъде приоритет в тази "небедствена" обстановка - да ходим на работа, да си водим децата на училище, да помагаме на възрастни родители, които и хляб на могат да си купят или просто да си изгубим работата, защото не можем да се справим със всичко накуп. Ама това от топлия стол в кабинета не се вижда! Едно е да работиш за проформа, друго е от това да ти зависи семейството.
Последни новини