От х:

Днес в x:

80 фирми осигуряват 371 работни места по две програми за заетост

Изображение 1 от 6

    80 фирми осигуряват 371 свободни работни места по две програми за заетост. В тази връзка областната комисия по заетостта заседава днес в зала „Марица“ в областна администрация в Хасково.

    Под председателството на заместник областния управител Валентин Ангелов членовете на комисията оцениха и класираха постъпилите заявки от работодатели за участие в двата проекта по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г."

    Първият проект е „Обучение и заетост на млади хора“. За наемане на работа на безработни до 29 г. са кандидатствали 47 фирми от региона. Всички те са одобрени, а ресурсът, който им се отпуска за осигуряване на 211 работни места е 715 354 лева. Тази сума е далеч под осигурения от програмата финансов ресурс за област Хасково в размер на 1 861 911 лева.

    По втория проект „Обучение и заетост“ с предимство се ползват работодатели, които стимулират три целеви групи: трайно безработни с регистрация над 12 месеца, безработни над 54 г. и търсещи работа с основно и по-ниско образование. По този проект са класирани 33 фирми от Хасковска област, които осигуряват 160 работни места за 1 064 830 лева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Из
      Извод
      28 -1
      17:18, 10 яну 2017
      Значи, ако съм средностатичстически гражданин завършил едно до две висши образования, на средна възраст не се котирам никъде. Не съм достатъчно млад, няма значение трудовият ми опит и стаж, нито това че не съм в пенсионна възраст, че имам все още добри рефлекси, познания, мотивация да научавам нови неща и да се развивам. Аз съм просто в категорията на изпадналите, които трябва да работят каквото им се предложи, за колкото им се предложи, защото като вероятен средностатитистически гражданин съм изпростял да създам и семейство с едно, ако съм голям идиот и две деца и трябва да клякам на всеки чорбаджия, решил да ми предложи минимална заплата докато му се докажа! Пък пред хасковските "работодатели" доказване до живот няма - демек ще си стоиш на минимална заплата и никакви други права нямаш! Тю да му се невиди, как да не се изкуша да се пиша ром, да си опъна една палатка на площада в центъра, и никой да не ме мръдне, щото това ще ми е основното жилище. А и тогава ще отговарям на всички условия за социални помощи. Ама понеже съм идиот още имам сили да опъвам каиша, да си вадя хляба с работа и да се опитвам да постъпвам правилно. И за всичко това - ДЪРЖАВАТА ПЛЮЕ НА МЕНЕ и НА СЕМЕЙСТВОТО МИ! Оставя ме като последната дупка на кавала! и си вади на мой гръб статистиките, с които ония горе си пълнят гушата!
    • 2
      Сн
      Снежният човек
      20 -1
      19:28, 10 яну 2017
      В бюрото по труда са много корумпирани и работят много пенсионирани.
    • 3
      Ер
      еро
      13 -1
      20:48, 10 яну 2017
      Това обучение на незаети си е чисто усвояване на пари и средства. Бюрото по труда най-ги бива в отчитането на статистиката. Затова в града ни скоро няма да достигне поне съседните градове.
    • 4
      На
      нахалство
      7 -1
      23:15, 10 яну 2017
      Ма тая от РИО-то кво прави там. Колко още хора ще си урежда на свободни места - било то учители,било то директори или в другите ресори. Де що има проект и тая е там дежурна. Е не се наядохте на гърба на безработните и кадърните!
    • 5
      За
      запонат
      9 -1
      23:41, 10 яну 2017
      Постоянно се отпускат някакви пари за откриване на работни места за безработни,истината е че са само за метачи,а тези за обучение на млади хора са пълна пародия,никой никого на нищо на учи,ползват младите за чистачи,миячи и подметки.
    Последни новини