От х:

Днес в x:

Лавина от сигнали за неизчистени улици, много закъсали в Кенана

Изображение 1 от 3

    Истинска лавина от сигнали за неизчистени улици, проблеми и инциденти засипа редакционната поща на Haskovo.net днес. Според нашата читателка Диана Димитрова голям проблем е минаването през Кенана, особено стръмния завой към Козлето. “Снощи закъсахме по стръмното и веднага се образува колона от десетина коли. Тази сутрин положението беше същото. Живеем във вила след Старческия дом и не сме сигурни дали можем да се приберем сред работа”, разказа жената. По нейните думи и автобусите на градския транспорт не се движели по този маршрут, а такситата слагали вериги. Шефът на "Златно руно" обаче заяви, че рейсовете през Кенана не са спирани. Но около 11 часа днес автобусът им закъсал там.

    Друга наша читателка пък описа положението по ул. “Георги Китов”, която свързва Кенана с Бадема, като трагично. “Тук снегорин не е минавал от предишния снеговалеж, а в района живеят много семейства, някои с малки деца”, разказа тя.

    Екип на Haskovo.net се опита да пробие около 17 часа днес през Кенана, но стигна само до отбивката за фурна “Маркони”. Причината бе, че отпред има моного закъсали коли и не може да се мине. В задръстването попаднаха десетки автомобили, някои от които обърнаха към града, други потърсиха обходни маршрути.

    Главният път през Кенана е чистен, хвърляна е и луга, особено по стръмните участъци. Непрекъснатият снеговалеж обаче влошава обстановката.

    За закъсал тир, който е блокирал ул. “Пловдивска” сигнализира друг читател, който изпрати и снимка от инцидента.

    От общината днес припомниха, че 30 машини чистят и опесъчават в града и селата. Според администрацията няма бедстващи хора, а пътищата и улиците са проходими при зимни условия.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Ал
      алооооу
      24 -3
      18:19, 10 яну 2017
      Улица Георги Китов (новокръстена улица), която излиза в Бадема ...ами това е ужасна улица и по нея трудно се минава и в съвсем нормално време!!! Няма ли някой да вземе да се сети че там живеят хора и да вземе изобщо да я поуправи!Стария кмет - знаем, той нямаше интерес. Ама хората се надяват поне новите да обърнат внимание.
    • 2
      Му
      МУНДАРИ
      33 -2
      18:19, 10 яну 2017
      Та кой щеше да ни чисти улиците!
    • 3
      Ис
      Истината
      22 -8
      18:33, 10 яну 2017
      Екипа на Хасково.нет да се разходи до кв. Изгрев да види какво значи "почистено", много коли закъсват в опита си да тръгнат по ул. Младежка, да не говоря за по-малките улички. 20 см сняг и всичко е блокирано, има възрастни хора, има семейства с деца, ако се наложи да се излиза или не дай си боже да стане нещо, тогава не ми се мисли. Иначе чистели постоянно, само аз ли не мога да го видя това изчистеното.
      • Гр
        Гражданин
        5 -1
        23:18, 10 яну 2017
        Като стане нещо звъните на 112. Все едно през къща умират хора е реват гладни деца.
    • 4
      Ко
      коментатор
      16 -5
      18:39, 10 яну 2017
      На ул. Средна гора откъм ул. Георги Кирков не е дори опесъчено и много хора днес паднаха. Улицата е малка и поне от 20 години не се почиства. Но през 1960-1973 беше винаги почистена. Помня добре, защото живеех тогава на тази улица.
      • Гр
        Гражданин
        4 -9
        23:28, 10 яну 2017
        Средна гора ще знаете е много главна и важна... Виж коментара
    • 5
      До
      до Кенана
      24 -23
      18:54, 10 яну 2017
      Алоооо първо се чисти града след това селата.Ше почакате 2- 3 дни .
    • 6
      Сн
      Снежният човек
      24 -4
      19:21, 10 яну 2017
      Улицата до старческият дом няма нужда от чистене. Гошката Иванов как спокойно си минава няколко пъти на ден с джипчето, точно от там и снега не му пречи да си ходи до вилаета.
    • 7
      Сл
      Сланинко
      29 -9
      20:25, 10 яну 2017
      Правилно --първо се чисти града а после СЕЛАТА ако остане време за ТЯХ имампредвид Кенана изгрев Бадема и други селски райони Република се чисти приоритетно --там живее ИЛЕКТОРАТА на всички партии
    • 8
      Pr
      preeeban
      16 -2
      20:45, 10 яну 2017
      абе разбрахме 4е се 4истят пати6та и паланки ама в хасково кога 6те се чисти нащата улица е половин метар сняг ни кола не може да влезе разходих се и из квартала са6тата работа дори пред магазина на депутата не е чистено , ни луга ни сол , ни химикали , само няколко ядосани хора дето не могат да си приберат в ка6ти закасали на сред нормалните патни условия , това е положението в квартал овчарски непроходимо , освен ако не си с бтр
    • 9
      Ор
      Орфей ''детската градина''
      19 -1
      20:55, 10 яну 2017
      Станиславе''Областния управител'' знам,че е сложна обстановката,ама улиците; Одрин,Драма,Рила,??? Знам,че хич не ти е до улички,ама Царската корона е тежка,Успех.
    • 10
      За
      ЗАПОЗНАТ
      22 -1
      21:02, 10 яну 2017
      Улица пирин, която уж е в центъра на около 30 метра от къщата на областният управител също не се чисти, поне 20 см сняг-срамота, пуснете един снегорин да избута че няма изчистени тротоари и хората ходят по улицата и се спъват и падат-задействайте се малко де! Уж сте мноо оправни а 20 см сняг ви затрудни или и вие като гошето ще крадете от уж изчистени пътища?!
    • 11
      Ер
      еро
      25 -3
      21:07, 10 яну 2017
      Гошето крадеше със финес и на дълбоко!
      • Р.
        Р.О.
        27 -3
        21:34, 10 яну 2017
        Гошето - мошето такива улици в Хасково не бях виждал скоро...
    • 12
      Pr
      preeeban
      21 -5
      21:32, 10 яну 2017
      в европа снега се чиати като се извозва ане като се струпва пред дома на хората и пред колите на хората ако ре6а са си изчистя колата каде да го сложа на патя разбира се и снегорина 6те го нахлацка пред другите коли
    • 13
      Гр
      Гражданин
      17 -9
      23:13, 10 яну 2017
      Сега погледнах през терасата. 15 коли пред блока не са мърдали от една седмица. От вятъра половината са заровени до покрива. Какво очаквате в това време не знам. Ледена седмица. Температури под нулата по цели денонощия. Как си мислите се чисти в подобна бедствена ситуация. Цял ден съм из града. НЕ ВИДЯХ ЕДИН СОБСТВЕНИК да чисти пред блока си каквото е задължението на етажната собственост. Целия ден е - 9 градуса. Кой очаквате да чисти тротоарите.?Главните улици са перфектно чисти за тежките зимни условия. Искам да напомня на феновете на стария кмет , че при предишната подобна зима се наложи областния да се намеси и извади верижна техника да стърже леда по улиците. Кенана е последна грижа.В гората вее постоянно и докато не спре няма смисъл да се чисти. Ул Г Китов е само начертана на картата. Това че някой се е впрегнал да плати луди пари за място без инфраструктура в гората си е негов проблем.Така че грабвайте лопатите и си почистете пред блоковете и къщите.Оставете два три дни колите- няма да ви стане нищо. И без друго половината таралясници са без добри зимни гуми.
      • До
        до гражданин
        0 0
        18:19, 13 яну 2017
        По време на изборите, разбрахме, че сегашните са най-добрите, по-добри от миналите. Като дойдоха проблемите - чистете си пред домовете, метете си тротоарите, чистете си около контейнерите, .... това си направете, онова си направете и накрая ..... платете си таксите и данъците. Подредили се служби и службички, фирми и фирмички, а накрая трябва да сигнализираме, че не е минал снегорин, не е минала сметопочистваща кола, ме няма улично осветление, че .... Е, хайде покажете, че сте по-добрите!
    • 14
      Ер
      еро
      9 -4
      23:39, 10 яну 2017
      Така е колите са паркирали където намерят по улиците и там си останали и как да минат снегорините. Забравихте преди 2 години при такъв голям сняг снегорините нарочно чупиха страничните огледалата на спрелите автомобили.
    • 15
      Ан
      Ангеловаабе хора
      7 -5
      23:54, 10 яну 2017
      Абе хора тез от кенана защо протестират в града няма почистени улици камоли на кенана живеия. на Бул Васил Левски едвам се. прибрахме от центъра за час
      • Ди
        Димитрова
        13 -2
        07:49, 11 яну 2017
        Ами протестирайте и вие,ние на Кенана плащаме същите данъци като вас така че имаме пълното право да протестираме.Истината е че снегопочистващите фирми не си вършат работата-няма значение кой къде живее целият град трябва да се чисти,а не само да се прибират пари без да се върши работа
      • Ня
        някой
        1 0
        15:51, 11 яну 2017
        Като живееш на булеварда граничещ с ромската измет, да не си нещо повече от тези на кенана?
    • 16
      Не
      Не и не
      10 -1
      23:58, 10 яну 2017
      За главните улици-ясно,но в малките пресечки хора не живеят ли,данъци не плащат ли?!?За тях кой е отговорен-общината ли,наетата от общината фирма ли?!Факт е обаче непочистването им......Евала само на женичките с оранжевите елеци и лопатите -ринат си най-съвестно,ама и да огреят навсякъде няма как.....А не ми се мисли след ден-два децата като тръгнат на училище какъв хаос ще се създаде.....И пак ще ни "изненада".....
    • 17
      Сн
      Снегофил
      11 -3
      00:27, 11 яну 2017
      А Драгоман, Македония и пресечките им...Хора и коли заедно драпат в снега...Къде са снегорините и пясъкоразпръсквачите им? По скоро ще видиш щъркел, отколкото с него почистваща машина...Безхаберници! Сякаш сефте вали такъв сняг..Оляха се.
    • 18
      Ер
      еро
      13 -2
      00:47, 11 яну 2017
      Драгоман и Македониа и пресечките са като зимни редути на мечи чал през европейската война. Сега е момента да си закупите ски и шейни.
    • 19
      От
      От Кенана
      7 -2
      07:04, 11 яну 2017
      Не разбирам това мрънкане. Снегорин по Г. Китов не минава, защото няма място !!!!! + това има и много спрени коли, което винаги е било така, просто хора живеят на улицата. Багер мина 2 пъти за деня, да не е често , но все пак това е вилна зона и още повече, че в тази виелица, вървейки след багера, видях колко бързо навява отново, какво толкова сте се размрънкали, зимно е, дори имаме оражнев код, вие какво искате - по асфалт ли да вървите. Писва ми от черногледството и от подобни статии, ама ясно няма за какво друго да се пише... Да ви дам идея, днес на Г. Китов виждам как съседи помагат на съседи, как хората, КОИТО МОГАТ да минат с колите качват хора , които са пеш по пътя. Това черногледство и това плюене взема връх. Лошото е , че така сме за всичко и всъщност в един момент се оказва, че не живеем, а само се оплакваме от живота си.... Сигурна съм, че няма да ви влезе в главите.... Успех. За мен е приказно, това виждам, въпреки, че ми се налага да излизам и даминават по тези "непроходими" пътища
    • 20
      До
      ДО "КЕНАНА"
      9 -1
      08:09, 11 яну 2017
      Никой не е черноглед-просто гражданството иска средствата за почистването да се ползват по предназначение , а не някой дала на друг някой едни пари , ама този друг някой техника няма и евентуално наел трети някой си , който евентуално да излезне да рине с техниката си.....И колкото по-дълга веригата , толкова повече диря няма , и отговорност няма.....
      • 00
        0010
        2 -1
        10:10, 11 яну 2017
        Най точния коментар до тук .
    • 21
      Ас
      аскувлия
      12 -2
      09:14, 11 яну 2017
      Такъв резил със снегопочистването скоро не бяхме виждали. То главните улици не са почистени, да не говорим за междублоковите пространства - там излизането и влизането ще е напролет, като цъфнат овошките. Аман-заман от управляващи, дето не знаят къде се намират, камо ли за какво става въпрос.
    • 22
      Ха
      Хасковлиика
      6 -2
      09:39, 11 яну 2017
      Който казва, че главните улици са почистени, много му здраве! Снощи до 18.00ч., по ул.„Мадара„ не беше минавала никакв снегопочистваща машина. Така е и на много други места. Къде ги видяхте тия почистени до асфалт улици, не знам?!
    • 23
      Iy
      IYI
      5 -2
      09:55, 11 яну 2017
      Вчера по обед един снегорин чистеше централния площад на Хасково, снощи в 18.00 часа също чистеше площада. Тунеядците от общината и областният да вървят по изчистено, а другите (те не са правилно ориентирани към герб), да газят преспите.... Кварталните улички не са почистени, там не може и пеша да се мине .Докога ще се делят хората на наши и ваши ?
    • 24
      Ба
      Баровец
      7 -5
      09:59, 11 яну 2017
      Баровци,нали имате мощни коли,какво искате.движите се с 120 км. В сухото ,а сега търсите общината и плюете ,че не можете да се приберете на кенана, другите как си чистят пред домовете почистете си и вие.
    • 25
      Ко
      Котитеря
      2 -3
      13:48, 11 яну 2017
      Ха така тия кенанци се кефят с джиповете лятото сега реват те имат предимство живеят на чист въздух и трябва да плащат по високи данъци от живеещите в града я ги виж ти тарикатите му с тарикати Там са богаташите да събират пари и да платят на снегорин Бълха ги охапала
    • 26
      То
      Точно така
      2 0
      19:16, 13 яну 2017
      Точно така, всички "чорбаджии" по Кенана и Ямача с големите палати да си запрятат ръкавите и да си чистят огромните дворове, алеи и тротоара пред тях - ако имат тротоари. То в ламтежа за застрояване и тротоарите вкараха в дворовете си. Колкото до това да платят на снегорин за почистване - няма да стане. Те за паркинг в града не искат левче да платят, ще дадат повече пари за друго! Баровци и крадливи бизнесмени и бизнесменки - само знаят да крещят по хората и далавери да въртят. За друго не стават - и отрочетата си така учат, че с пари всичко се купува и може. Те затова от тъпи по тъпи поколенията им.
    Последни новини