От х:

Днес в x:

Правят кухня-майка за детските градини в Хасково

Кухня-майка, в която ще се приготвя храната за детските заведения в Хасково ще заработи през следващата година. Общината обяви обществена поръчка за доставка на кухненско оборудване както за общата кухня, така и за помещенията за разливане на храната в забавачките.

Кухнята-майка ще се намира в 15-а детска градина в квартал “Орфей”, става ясно от обявлението в сайта на агенцията по обществени поръчки. Прогнозната стойност на поръчката за оборудването е 148 411 лв. То включва всички необходими уреди за приготвяне на храната за децата – печки, хладилници и фризери, съдомиялни машини, стерилизатори.

За 7-те сгради, където ще се оборудват помещения за разливане на храната, също е обявена поръчка за оборудване. Цената за различните забавачки е около 50 000 лв.

Офертите на кандидатите ще се отварят на 11 януари.

През ноември кметът Добри Беливанов обяви официално, че общината пристъпва към създаване на собствена кухня-майка. Договорът с фирмата, наследник на “Дусман”, която сега доставя храната на забавачките, изтича в края на април и няма да бъде подновяван, уточни тогава градоначалникът. Според него това ще намали цената на храната за децата поне с левче.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ед
    един наивник
    17 -1
    13:33, 27 дек 2016
    цената щяла да намалее с поне левче....а това значи ли че и цената на таксата за градината ще намалее.....
  • 2
    Ня
    няма безплатен обяд
    12 -7
    13:36, 27 дек 2016
    а тия разходи дето ги правят сега за кухнята майка и останалите помещения по градините да не би да падат от небето и да не би да са безплатни
  • 3
    Ко
    Колчо слепеца
    7 -8
    14:46, 27 дек 2016
    Възможнж е пак да се върти някаква схема за --усвояване на некои пари ----разбира се от НЕКОИ ДРУГАРЕ или както се казва ОПЕРАТИВНА програма за придобиване на ЕДНИ пари ОППЕП Така че не се очудвайте важното е да се свикне а точно това се прави 27 г
  • 4
    Чи
    читателка
    30 -7
    15:17, 27 дек 2016
    Ей няма угодия, искахте по-ниски цени за ДГ, кметът обеща че ще се направи кухня- майка и ще се санират сградите, за да падне цената на издръжката и от там таксата, ето прави се нещо по въпроса, пак недоволни. Нищо не заслужавате, заслужавате си само феаодала, да ви смуче като съдрани чували и да търпите, то бива простотия и злоба, ама така до никъде няма да я докараме.
    • Чи
      читател
      15 -1
      15:49, 27 дек 2016
      Евала . Много точно казано.
  • 5
    Пе
    ПЕТЯ
    9 -3
    16:44, 27 дек 2016
    Дано и храната да е по добра за децата
  • 6
    Мм
    ммдааа
    12 -2
    17:23, 27 дек 2016
    В 15та детска градина защото в момента я ремонтират и ще се направи кухнята-майка от парите на проекта. Браво! Адмирации!
  • 7
    Мо
    Молим те кмете
    6 0
    11:23, 28 дек 2016
    Кмете, вземи я назначи оная бясната директорка за началник на тая кухня, че на нея малко и идва да управлява едно училище. Кипи от енергия жената, ежедневните задължения за нея са малко и леки като песен, та затова все измисля с какво да си разнообрази и запълни ежедневието. Ама така само вгорчава на целия колектив живота! Тя и без това нещо като МАЩЕХА си пада, точно е за директорка на кухнята-майка. Къде мащеха, къде майка - все тая! Или пък вземи и построя една огромна културна институция и зачисли медии, камери и печат, че да си твори на воля и да представя дейността си тази свръх дейна и амбициозна личност!
  • 8
    Ро
    РОДИТЕЛ
    1 0
    13:36, 21 апр 2017
    Предлагам, да се създадат комисии от родители за внезапни проверки на фирмите, които доставят храната на децата и същевремено да се проверяват, какво количество храна се дава в градините.Защото на практика се получава така, веднъж децата ни са лишени от месо, което сериозно отсъства в храната на децата, а е по чантите на готвачките и второ децата ни са лишени и от госпожи и лелички, които обичат да си похапват та дори си носят и в къщи.
Последни новини